EST ENG RUS

Uudised/Teated



Koostööprojekt "Kolleegilt kolleegile". Nutivõimaluste süsteemne arendamine alushariduses ja I kooliastmes.

Koostööprojekt “Kolleegilt kolleegile” Ristiku Põhikooli õpetajatega toimub 24.aprillist kuni 04.maini. 

Eesmärk on külastada teises koolis erinevaid ainetunde ja õppida kolleegide kogemustest. 

Tallinna Kristiine Gümnaasiumi õpetajad on pakkunud väga suures mahus avatud tunde nii digivaldkonnas, kui ka lõimingute osas.

 

Teisipäev, 25,aprill kohtusid Tallinna Kristiine Gümnaasiumi õpetajad  Kullatera, Linnupesa, Haraka Kristiine ja Tihase Lasteaedade õpetajad

Teema: “Nutivõimaluste süsteemne arendamine alushariduses ja I kooliastmes”​.


Eelkooli lõpetamine

Kolmapäeval, 3.mail toimub eelkooli lõpetamine

 

16.25-17.00 on lastel  üks tund

 

16.25-17.00 on aulas lapsevanematele info edastamine:

* kokkuvõte  eelkooli aastast (eelkooliõpetajad)

*1.klassi vastuvõtt  (õppealajuhataja Anu Rannus)

 

17.00 eelkooli laste esinemine​


Vali ise, mida loed!

Lugemisprogramm „Loeme valmis „Oma raamatu““ sai 2013. aastal alguse Pääsküla raamatukogus.

Programmi eesmärk on tähtsustada lugemist kui silmaringi ja sõnavara arendavat tegevust ning ülimalt mõnusat vaba aja veetmise vormi.Lugemisprogrammis osaleb klass tervikuna. Õpilased loevad omal valikul raamatuid ja koostavad iga loetud teose põhjal A4 formaadis kokkuvõtte, teevad illustratsiooni,arvustavad oma lemmikut, annavad nõu nende arvates probleemsele tegelasele või koostavad ristsõna.


Kokkuvõtted loetust tuleb viia raamatukokku ning programmi lõppedes köidab raamatukogu need raamatuks. Nii tekib igal klassil „Oma raamat”. Eelmisel õppeaastal köideti meie kooli õpilaste lugejaarvamustest kokku 5 raamatut.


20.10.2016–17.03.2017 toimus lugemisprogrammi nelja hooaeg. Meie põhikool näitas üles suurt lugemishuvi. Vabatahtlikus lugemisprogrammis osales sel aastal kaheksa klassi: 5.b, 6.a, 6b, 7.b, 8.a, 8.b, 9.a, 9.b.klass.Koostööd raamatukogu vahendasid õpetajad Marika Ritso, Helmi Kelle ja Piret Vahtra.
Äramärkimist leidsid 5.b ja 6.b klassi tublid lugejad, keda tunnustati lugejamärgiga. 8.b klass sai preemiaks kohtumise kirjanik Sass Hennoga.
Soovime kogu kooliperele jätkuvat lugemislusti!


7. klasside õpioskuse võistlus

Tallinna Kristiine Gümnaasiumis õpivad heade õpioskustega õpilased. Meie kooli õpilased Johanna Kaup, Felix Oliver Kuuse, Kristina Suumann, Regiita Müür ja Mia Erika Peterson saavutasid Tallinna 7. klasside õpioskuste võistlusel 7. koha. Õpilasi juhendas klassijuhataja Kristel Jürgenson.


Rahvuskultuuride nädal

Seoses rahvuskultuuride nädalaga toimus 6. aprillil TKGs väliskülalistega inglisekeelne üritus, kus käsitleti Euroopa Liidu ja Eesti Euroopa Liidu eesistumisega seotud teemasid.


Sündmus oli suunatud 9. klassidele ja gümnaasiumiastmele. Esinejatena astusid üles Euroopa Liidu Sekretariaadi eesistumise kommunikatsiooninõunik Katri Link ja Martin Karner, kes vastutab samas institutsioonis välis-, kaitse- ja arenguasjade kohtumiste ettevalmistamise eest.


Esimeses osas tegid esinejad lühiülevaate oma õpingutest ja rahvusvahelisest karjäärist. Pärast seda rakendasime õpilastega interaktiivsest äppi ja hääletasime, millised Euroopa Liidu ja Eesti Euroopa Liidu eesistumist puudutavad teemad rohkem huvi pakkusid ja lektorid kujundasid oma esinemise vastavalt sellele.

Õpilased said väga hea keelepraktika ja uusi teadmisi Euroopa Liidu ning 1. juulil algava Eesti Euroopa Liidu eesistumise kohta.​

 

 

 


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Войти

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.