PRIA Puuviljaprogramm
PRIA –koolipuuvilja programmis pakutakse I-V klassi õpilastele järgmisi tervislikke tooteid:
- Värsked õunad
- Värsked pirnid
- Värsked küdooniad
- Värsked kirsid
- Värsked ploomid
- Värsked laukaploomid
- Muud värsked marjad ja puuviljad (maasikad, vaarikad, sõstrad, karusmarjad, jõhvikad, mustikad)
- Tomat, värske või jahutatud
- Kapsas, värske või jahutatud
- Lillkapsas, värske või jahutatud
- Nuikapsas, värske või jahutatud
- Lehtkapsas, värske või jahutatud
- Muu söödav kapsas perekonnast Brassica (rooskapsas), värske või jahutatud
- Aedsalat (Lactuca sativa), värske või jahutatud
- Peasalat, värske või jahutatud
- Sigur (Cichorium spp.), värske või jahutatud
- Porgand, värske või jahutatud
- Naeris, värske või jahutatud
- Söögipeet, värske või jahutatud
- Aed-piimjuur, värske või jahutatud
- Juurseller, värske või jahutatud
- Redis, värske või jahutatud
- Kaalikas, värske või jahutatud
- Kurk, värske või jahutatud
- Kornišon, värske või jahutatud
- Kaunviljad, poetatud või poetamata, värsked või jahutatud
- Muu köögivili (kõrvits, suvekõrvits, spargel, seller, paprika), värske või jahutatud
Toodete valikul peab põhiliseks kriteeriumiks olema värske puu- ja köögivilja tervislikkus ja toodete jagamise lihtsus. Eelistada võib piirkondlikke tooteid sõltuvalt hooajast ja toodete olemasolust.
NB! Projekti raames ei toetata lõunamaiste puuviljade nagu nt banaanide, kiivide, apelsinide, mandariinide, viinamarjade jne. tarbimist.