EST ENG RUS

 


     


Kristiine gümnaasium tähistab 99. sünnipäeva minikonverentsiga

Tallinna Kristiine Gümnaasium tähistab teisipäeval, 13. veebruaril oma 99. sünnipäeva minikonverentsiga „Meie Eesti“. Kell üheksa algaval konverentsil esinevad kooli aulas 1.-6. klassi õpilased ning külalised: endine jalgpallur Teet Allas, keskkonnaekspert ja loodusfotograaf Olavi Hiiemäe ja reklaamivõrgustiku SmartAD juht Rando Rannus.

Minikonverents koosneb kolmest osast. Esimese osa ettekanded on teemal „Minu kodu“, teises osas keskendutakse Eestimaa loodusele ning kolmandas osas meie inimestele.

Konverentsi eestvedaja Piret Vahtra sõnul on tegemist kooli 90. juubelil alustatud traditsiooniga, mis on muutunud õpilaste poolt üheks aasta hinnatuimaks ürituseks gümnasistidele, kes esitlevad igal aastal sünnipäeva konverentsil oma uurimuste tulemusi. „Sel aastal on uurimuste tegijad 1.-6. klassi õpilased. Nende ettekannetes näeme õpilase silmade läbi Eesti kodu, loodust ning kooliga seotud inimesi: vilistlasi, lastevanemaid ja õpetajaidki.

Konverentsi ajakava


9.00 1.-2. klass „Minu kodu“
10.30 3.-4. klass „Eestimaa loodus“
12.00 5.-6. klass „Meie inimesed“

Tallinna Kristiine Gümnaasium asutati 13. veebruaril 1919. aastal. 2018. aastal lõpetab kooli 93. lend.

 

 


Öökullid tõid Balti riikide Minecrafti ehitusvõistluse peavõidu Eestisse

Baltimaade võistluse "Minecrafti eri! Tuleviku Eesti, Läti ja Leedu" peavõidu sai Eestist pärit meeskond Öökullid. Virtuaalne ehitusvõistlus toimus detsembri alguses ning oli osaks rahvusvahelisest IT-hariduse nädalast KoodiTund (Hour of Code).

Võistlus leidis aset populaarse ja hariva arvutimängu Minecraft virtuaalkeskkonnas. Nädala jooksul püstitasid noored võistlejad Minecrafti maailma tulevikunägemusi sellest, kuidas näeb elu Eestis, Lätis ja Leedus välja 10, 25 või 100 aasta pärast.

Eestis registreeris võistlusele ligi 100 meeskonda, keda hinnati kolmes vanuserühmas (7-11, 12-15 ja 16-18 aastased). Hindamisel pöörati tähelepanu tööde originaalsusele, loomingulisusele ja tehnilisele teostusele. Baltikumi üldvõidu ja keskmise vanusekategooria parima ehitise Eestis püstitas meeskond Tallinna Kristiine Gümnaasiumi õpilaste meeskond Öökullid koosseisus Kristjan Mäetalu (15), Oliver Sild (15) ja Elvis Eelmaa (15). Rahvusvahelisele žüriile avaldas muljet noorte ehitatud maailma detailsus ja oskuslik viis, kuidas oli kasutatud Minecrafti maailma ning Redstone’i programmeerimise võimalusi.

Võidtööga on võimalik tutvuda SIIN

Palju õnne!!


Tunniplaani muutus

Seoses kehalise kasvatuse välitundidega muutub esmaspäeval, 29.01.2018 tunniplaan. 

Uut tunniplaani näeb SIIT.


Kutse minikonverentsile


Juubeliaasta lend sai koolisõrmused

19. jaanuaril sai 11.ab klass kätte Kristiine Gümnaasiumi sõrmused.

Klassisruumis ootas meid pidulikult kaunistatud laud ahvatlevate maiustustega. Meid õnnitles kooli direktor, kes soovis 94.lennule edu oma eesmärkide realiseerimisel ja ettevõtlikkust kooli 100.sünnipäeva ürituste läbiviimisel.Klassijuhataja luges koos heade soovidega kooli juubeliraamatust ette eelmise lennu omaloomingulise luuletuse.
Sõrmused asetati peekrisse ning peale valati lastešampus, kõik õpilased võtsid kordamööda peekrist lonksu, soovisid üksteisele häid soove, lugesid ette rahvatarkusi, mida elus võib tihti vaja minna. Seejärel võttis iga õpilane peekrist sõrmuse ning pani selle omanikule pidulikult sõrme.
Rituaal oli huvitav ja kooli sümboli kättesamine jääb klassile kauaks meelde.

Elizabeth Nadjuk
11.ab


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.