EST ENG RUS

 


     


Muusikaline põige vene kultuuri

1.novembril toimus gümnaasiumiklassidele vene muusika kontsert. Balalaikal ja kitarril musitseeris ansambel Tallinna Balalaika.

Esitusele tuli kümmekond pala vene rahvuslaulude repertuaarist kui ka tuntud bändide ABBA ja Mamma Mia loomingust. 45 minuti jooksul sai kuulajaskond kogeda balaika pehmet ja joovastavat kõla, sekka ka veidi süngemaid noote. Mõtlikuma ja lõbusama loo vaheldus hoidis kontrasti tõttu pidevalt kuulajaid kaasas.Kontserdi olemus andis igaühele võimaluse põigata mõttes vene kultuuri kardinate vahele,tunnetada läbi muusika rahva hinge.Kogu saali haaras energiaküllusega kõigile tuntud lõpupala “Kalinka”.
Kontsert puudutas kuulajate hinge, avardas kultuuriteadmisi ja oli heaks sidemeks erinevate õppeainete lõimimisel.

Jane-Ly Buhvestova
11.ab

 


Koostöö Keskraamatukoguga arendas õpioskusi

30.oktoobril osales 11.ab klass teabeallikate koolituselTallinna Keskraamatukogus.

Infotunnis tutvustati erinevaid andmebaase, et aidata uurimistöö tegijal leida teemale vastavaid trükiseid ja digitaliseeritud teavet.Õpetati lugema infokirjeid ja leidma veebist raamatuid, ajakirju, ajalehti, teadustöid, anti aimu nende kättesaadavusest ja kasutuspiirangutest.Saime teada, et digiallikad jagunevad avatud ja piiratud ligipääsuga allikateks.Viimastest teabe saamiseks, tuleb minna raamatukokku ja vormistada end lugejaks.Lähemalt tutvuti andmebaasidega ESTER,DIGAR ja ISE, saadi kurssi e-raamatute laenutamisega. Loengu lõpus oli võimalus panna värskelt õpitud oskused praktikasse.
Koolitustund oli igati hariv ja arendav, viies õpilasi kurssi teabe otsimise ja hankimise nüanssidega.

Oskar Kask
11.ab

 


Emakeele Seltsi noortelaager ’’Eesti Vabariik 100’’

23.-25. oktoobrini toimus Peipsi ääres asuvas Nina külas Emakeele Seltsi noortelaager. Kokku võttis laagrist osa 23 õpilast erinevatest koolidest üle Eesti. Meie kooli gümnasistidest õnnestus keelelaagris juba teist aastat osaleda Silvia Kirillovil ja Eva-Liina Metsaluigel 11.ab klassist.Hariduslik ettevõtmine toimus Peipsi ääres asuvas Nina külas.

Emakeelelaager koosnes informatiivsetest ettekannetest, Nina küla tutvustavast jalutuskäigust ning harivatest muuseumikülastustest.Keelehuvilistele tutvustati ka vanausuliste elu-olu, nende keele omapära ning kohalike ajalugu. Ettekanded olid üldiselt seotud lingvistikaga ning eesti keele ajaloolise taustaga, kuid laagri mitmekesistamiseks, räägiti ka loovkirjutamisest ja oma perekonna sugupuu uurimise võimalustest.Suhtlemisrõõmu pakkusid keelemängud, vaimu värskendav oli loovkirjutamine.

3-päevane hariduskäik võimaldas noortel külastada ka kahte erinevat muuseumi. Juhan Liivi muuseumis saadi täpsemalt teada poeedi elust, kirjaniku ning tema armastatu Liisa Goldingu kirjavahetustest. Sigurimuuseumis peatuti, et maitsta vanausuliste traditsioonilisi toite, saada teadmisi põlluharimisviisidest ning siguritaime kasutusaladest nii kangatrükis kui ka kohvi valmistamisel.

Keelelaager pani mõtlema emakeele mitmekesisusele, keelekasutajate iseärasustele ja oli heaks ettevalmistuseks lähenevale emakeeleolümpiaadile “Eesti keel kui riigikeel”.

Eva-Liina Metsaluik

11.ab

 


Vaba Lava


Rahatarkuse loeng SEB Pangalt

Meie kool kasutas SEB Panga pakkumist õpilaste rahandusalaste teadmiste täiendamiseks.

17.oktoobril esines loenguga 10.ja11.klassile SEB Panga spetsialist Teet Uuemõis. Pakutud teemadest valisid õpilased välja ettevõtluse ja investeerimise.

Loengu esimene pool keskendus ettevõtluse vormidele, selle alustamise plussidele ja miinustele. Esitlus tutvustas meile täpsemalt, millised inimesed sobivad ettevõtjaks ning kuidas oleks kõige mõistlikum ettevõtlusega alustada. Soovitati töötada 5-6 aastat mõnes suurfirmas, seejärel minna väikefirmasse ja oma kogemustega aidata seda üles ehitada ning lõpuks alustada oma ettevõttega.

Teises osas tutvustati investeerimist ja väärtpabereid. Saime täpsemini teada, mis on aktsiad, võlakirjad, futuurid, optsioonid, forwardid jms. Lähemalt tutvusime, kuidas ja miks teatud aktsiad langevad ja tõusevad. Saime teada, et aktsiaturul on põhiliselt kahte liiki investoreid: "karud" ja "pullid". Karud tahavad investeerida aktsiate hinna tõusu, ostes aktsiaid oletatava majandustõusu eel ning hiljem neid maha müües. Kuid pullid tegelevad aktsiate laenamisega majanduslanguse eel ja hiljem ostavad need odavamalt tagasi. Saime hulga teadmisi investeerimise põhitõdedest.

Loeng oli igati hariv ning huvitav lisa majandusõpetuse tunnis õpitule.

Ragnar Kramm
11.ab klass

 


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.