EST ENG RUS

 


     


Lõimitud kirjandustund KUMUS

21. novembril käis 11.ab klass Kumu kunstimuuseumis, kus leidis süvitsi käsitlemist kirjandus- ja kunstivoolude teema.Külastasime näitust „Kurja lillede lapsed.Eesti dekadentlik kunst” ja „Saksamaa metsikud. Die Brücke ja Der Blaue Reiteri ekspressionistid“. Näitused andsid erakordse võimaluse kohtuda 20. sajandi alguses tegutsenud kunstnike väljapaistvate teostega, lisateadmisi saime ajaloost, inimeseõpetusest, kunstist ja kirjandusest. 

Mõnusa tempoga ringkäik muuseumis toimus koos programmijuhiga, kes oskas kunstivoolude kohta kaasahaaravalt rääkida.Rühmatööna pidime sobitama pildi ja Baudelere´i luuletuse ning selle ilmekalt ette kandma. Meelde jäid kõige enam sellest ajastust Konrad Mägi, Eduard Wiiralti ja Nikolai Triigi tööd.Vastukaaluks dekadentsi inetusele pakkusid saksa ekspressionistide pildid värve, emotsioone ja vaimsust. Õppekäigu lõppedes võtsime osa töötoast, kus oli kõigil võimalus kujundada endale meelepärane pilt. Hiljem moodustati kõikidest joonistustest terviklik meisterdis.

Õppekäik oli põnev ja silmaringi laiendav,saime põhjaliku ülevaate dekadentsist ja ekspressionismist ning nende väljendamisest kunstis ja kirjanduses.

Kristin Kizant
11.ab

 


Tutvustati vene kombeid ja kööki

14. novembril toimus Neitsitorni seminariruumis gümnasistidele loeng,mille teemaks oli vene köök.Meie koolist said võimaluse üritusel osaleda Džavad Alijev ja Daniil Ševoldajev 11.ab klassist.

Loeng toimus vene keeles ning sissejuhatuseks tutvustati kohalolijatele vene köögi ajalugu.. Seejärel pöörati tähelepanu vene köögi eripäradele ja kõigi osalejate rõõmuks pakuti ka ehtsat vene toitu. Toidulaual oli nii õige vene supp kui ka maitsev Pavlova kook.
Loeng oli väga huvitav ning andis gümnasistidele võimaluse õppida tundma erinevate rahvuste toidukultuuri. Eriti nauditav oli aga maitsta erinevaid vene toite.

Daniil Ševoldajev
11.ab

 


Koidulauliku konkursi koolivoor

24. novembril toimus Koidulauliku konkursi koolivoor. Põhikooli õpilased esitasid Koidula luuletusi. Vanema kooliastme parimad deklamaatorid esinesid Paul-Erik Rummo loominguga. Koidula-aegsest kultuuri-ja igapäevaelust esitlesid rühmatöid 8.b klassi õpilased õpetaja Eha Hergaugi juhendamisel.

5.-6.klassidest tõsteti esile Mia Lahne 5.a, Magnus Loss 5.b, Rebeka Tõkkman 6.b, Arian Abner 6.b.
7.-8. klassidest oli tublimad Anette Luna Marksa 8.b, Oliver Kruuspan 7.b, Kristo Vooro 7.a, Betti Paomees 8.a.
Vanemas astmes paistsid silma Silvia Kirillov 11.ab, Anna Stepanova 12.ab, Oskar Kask 11.ab, Rebecca Särav 9.c, Frank Varblane 9.a.
Tallinna linnavoorus esindavad meie kooli Silvia Kirillov, Anna Stepanova, Rebecca Särav.
Luuleüritus oli meeldivaks vahelduseks meie koolipäeva.

Liis-Marie Järve
11.ab


Inspireeriv muusikaelamus

21. novembril toimus vanemale kooliastmele klassikalise muusika kontsert, kus esitati ka Eesti tuntuima helilooja Arvo Pärdi loomingut. Vioolal musitseeris Oliver Vilu, kes on Tallinna Muusikakeskkooli kümnenda klassi õpilane. Oliver Vilu valmistub sama kavaga järgmisel nädalal esindama Eestit Riias toimuval keelpillifestivalil.

Sügisene hallus oli kooliaulast juba esimeste poognatõmmetega pühitud. Muusika silitas õrnalt kuulajate kõrvu ning nii mõnelegi kuulajale võis jääda neljakümneminutiline kontsert liiglühikeseks.


Oliver Vilu kontsert oli väga nauditav ning kindlasti noori inspireeriv. Lisaks saadud erakordsele muusikaelamusele andis kontsert aimu, mida tähendab püsivus ning eesmärgipärane õppimisvõime.

Raiko Tolli
11.ab

 


Õpime vene keelt läbi filmikunsti

10. novembril käisid gümnaasiumiõpilased Solarise keskuse kinos vaatamas filmi "Suur ballett" .

Teos oli vene keeles ning jutustas, kuidas peategelane Julia jõudis tundmatust Šahtinskist balleti- karjääri tippu Moskvas, olles tänu oma andekusele parem kui ta kaaslased, kuid samal ajal panustades vähem kui ta sõbranna.

Rääkimata keelelisest panusest, on antud teos ka õpetlik selle suhtes, kuidas teatud elu olukordades käituda. Film paneb mõtisklema elu väärtuste üle ning on soovituslik vaatamiseks kõigile.

Džavad Alijev
11.ab

 


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.