EST ENG RUS

 


     


Rahvuskultuuride nädal

Seoses rahvuskultuuride nädalaga toimus 6. aprillil TKGs väliskülalistega inglisekeelne üritus, kus käsitleti Euroopa Liidu ja Eesti Euroopa Liidu eesistumisega seotud teemasid.


Sündmus oli suunatud 9. klassidele ja gümnaasiumiastmele. Esinejatena astusid üles Euroopa Liidu Sekretariaadi eesistumise kommunikatsiooninõunik Katri Link ja Martin Karner, kes vastutab samas institutsioonis välis-, kaitse- ja arenguasjade kohtumiste ettevalmistamise eest.


Esimeses osas tegid esinejad lühiülevaate oma õpingutest ja rahvusvahelisest karjäärist. Pärast seda rakendasime õpilastega interaktiivsest äppi ja hääletasime, millised Euroopa Liidu ja Eesti Euroopa Liidu eesistumist puudutavad teemad rohkem huvi pakkusid ja lektorid kujundasid oma esinemise vastavalt sellele.

Õpilased said väga hea keelepraktika ja uusi teadmisi Euroopa Liidu ning 1. juulil algava Eesti Euroopa Liidu eesistumise kohta.​

 

 

 


Vestlusringid lastevanematele


J.Liivi luulekonkurss kui väärtuste kandja

J.Liivi luulekonkursi klassivoorud 10.-27.märtsini andsid hea võimaluse tajuda kirjandust kui rahvusliku identiteedi alust ja avaliku suhtluse vahendit. Iga õpilane sai võimaluse analüüsida enda ja oma kaaslaste suutlikkust selgelt, asjakohaselt ja ilmekalt esineda.

29.märtsil toimus luulekonkursi koolivoor. Tunnustame kõikide esinejate enesekindlust, motiveeritust ja ilukirjandusliku sõnumi isikupärast ettekandmist.
5.-8.klassidest tõstame esile Eliis Ränisoo 6.a, Daniil Kalve 6.b, Felix Oliver Kuuse7.a, Madli Kaljo 8.a


Vanemas kooliastmes oli palju võrdväärseid esinejaid. Silmapaistvamateks osutusid Lisanne Aasmäe 9.a, Džavad Alijev 10.ab, Eva-Liina Metsaluik 10.ab, Kristo Toots 11.ab, Liisa-Lotta Johanson 12.ab.


Luulekonkursi linnavoorus 10.aprillil esindavad meie kooli Džavad Alijev, Lisanne Aasmäe ja Madli Kaljo.

 

 


Edukas esinemine!

KAISA VILU 12ab klassist osales edukalt vabariiklikul vene keele kui võõrkeele olümpiaadil


Esikoht Tallinna koolinoorte meistrivõistlustelt curlingus

Võistlus toimus Tondiraba jäähallis 12 võistkonna osavõtul. Võitjatena väljusid neljatunnisest võistlusest 8B klassi õpilastest moodustatud võistkond Richard Pärni, Andro Treialt, Paul​ Ruus, Lars Tristan Lepik . Pildil koos kanadalannast olümpiavõitja Kaitlyn Lawesiga.


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.