EST ENG RUS

 


     


Õuesõppepäev loomaaias

Meie koolitunnid ei toimu ainult klassiruumides. Enne koolivaheaega inglise keele tunni teema „At the zoo” raames käisid 4.C klassi õpilased Tallinna loomaaias.

Ilm oli imeilus ja soe ning õpilased külastasid jääkaru, krokodilli ja teisi loomi. Õpilased said ka näha, kuidas lõunastavad hülged.

Kuigi aega ei olnud väga palju, said õpilased näha kõige huvitamaid loomi ja seejärel mindi rõõmsalt koolivaheajale.

Õpetaja Julia Makarova


Meie õpilased osalesid Erasmus+ projektis "The Code of Future, Eco-Friendly Robotics"

Robootika on meie koolis ikka au see olnud ning meie õpilased on Lauri Viliberti juhendamisel saavutanud suurepäraseid tulemusi.

16.-22. oktoobril oli meie õpilastel võimalus sõita Türki linna nimega Afyonkarahisar. Sinna kogunesid lisaks võõrustajatele Türgist ka õpilased ja õpetajad Portugalist, Hispaaniast, Põhja-Makedooniast ja Poolast. Nädala jooksul osaleti robootikaga seotud töötubades ning tutvuti kohalike vaatamisväärsustega ning ülikooliga. Huvitav fakt on see, et kuna linn asub geotermilises piirkonnas, siis osa linnast saab sooja vee ja toasooja kuumast veest, mis tuleb maa seest. Saime külastada pumbajaama, kus meile süsteemi põhjalikult tutvustati.

Viimasel päeval tutvustasid Türgi õpilased nende enda ehitatud energiasäästliku kodu mudelit, kus saab kodu elektrisüsteeme reguleerida nutiseadmest.

Õpilased said õppereisil teadmisi juurde robootikast, leidsid uusi sõpru ning tutvusid erinevate kultuuridega, harjutasid koostööd ja praktiseerisid inglise keelt. 

Lauri Vilibert ja Tuuli Särekanno


Mia Liine Diandra Blangi kunstinäitus

1.novembril toimus koolis suurejoonelise kunstinäituse avamine. Mia Liine Diandra Blank on 9. klassi õpilane, kelle loovus ja kunstianne ei saa kuidagi märkamata jääda. Ta on enda kohta öelnud nii: "Tegin sugulastele maale pikka aega, kuni ema kinkis mulle kaheteistkümnendal sünnipäeval graafilise tahvli, millega sain hakata digitaalset kunsti tegema. Ma joonistasin 24/7 koolivihikutesse, salvrätikutele restoranis ja isegi oma toa seinale, ema soovide vastaselt. Olen nüüd kuusteist ja tegelen kunstiga juba pool elu. Ma ei annaks oma loovust ära mitte millegi eest ja usun, et see on nagu kingitus."

Näituse idee ja korraldus: kunstiõpetaja Epp Korp


Paul Tammerti külalistund rahatarkusest

Kuidas olla ettevõtlik ja rahatarkusest said teada 6.D klassi õpilased. Klassijuhataja tunnis projekti „Tagasi kooli” raames õpilasi külastas tuntud majandusteadlane Paul Tammert.

Õppejõud rääkis sellest, et tänapäeval ettevõtlikkus on väga tähtis oskus ja et noortel on palju võimalusi oma äri alustada. Selgitati, kuidas toimivad ettevõtted ning missugused on nende tüübid.

Tagasisidena ütlesid õpilased, et vaatamata sellele, et mõned sõnad ja aspektid olid keerulised, nendele loeng meeldis. Kõige meeldejäävam asi oli, et õppejõud rääkis sellest, et inimeste eest on alati palju uksi ja võimalusi ja et me ise otsustame, millist neist avada.

Tunni organiseeris õpetaja Julia Makarova


Ettelugemise päev Aino Perviku juttudega

Meie kooli kirjanduslikuks traditsiooniks on 1994. aastast ellu kutsutud ülekooliline ettelugemise päev. Sel aastal lugesid  kõik õpilased 1.-12. klassini juubilar Aino Perviku lugusid. Lisaks kodusele kirjavarale laenutati kooli raamatukogust 96 populaarse lastekirjaniku teksti. Iga klassi kaks tublimat lugejat käisid 18. oktoobril erinevates ainetundides ette lugemas.1. klass nautis 12. klassi ilmekust ja abituurium imetles 1. klassi püüdlikkust ettelugemisel.
Ettelugemine on lapse arengus hindamatu tähtsusega, sest just siit saab alguse lapse kõne areng, kirjanduslik kasvamine ja laiem kultuurihuvi.
4. klassidest osalesid koolivoorus Teele-Riin Pärnamägi, Marvin Kleius, Bruno Aasa, Roosi Karoliine, Tormi Tolmats, Aino Marii Tammearu.
 
19. oktoobril toimus Talinna koolide 4. klasside ettelugemise päev Eesti Lastekirjanduse Keskuses ning meie kooli esindas Bruno Aasa, kes pälvis žürii eripreemia. Palju õnne!
 
Tekst: Piret Vahtra
Pilt: Mari-Ann Jürima
 


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.