EST ENG RUS

 


     


LASTEVANEMATE KOOL Tallinna Kristiine Gümnaasiumis

Psühholoog ja pereterapeut Kätlin Konstabel räägib 28.märtsil 2019 kell 17.15-18.15 teemal

"Kuidas toime tulla agressiivse lapsega?"

  • mida vanemad saaksid ära teha, et laps õpiks ise oma tundeid paremini juhtima
  • miks laps on vägivaldne
  • kuidas ise tulla toime lapse vihaga
  • lapse erinev käitumine kodus ja koolis (koolikaaslastega)

Olete oodatud!


Robootikud on Eesti meistrid!

9.-10. märtsil toimus Tartu Ahhaa keskuse FIRST LEGO League robootikavõistlussarja Eesti finaalvõistlus, kus osales 45 tugevaimat meeskonda üle Eesti. Kahe päeva jooksul pidid meeskonnad tutvustama kohtunikele hooaja teemast – „Into Orbit“ inspireeritud probleemi uurimust ja uuenduslikku lahendust probleemile, osaleti ka kolmel robotimängu voorus. Lisaks hindasid korraldajad meeskonna koostööoskust ning ühistest põhiväärtustest kinnipidamist. Tallinna Kristiine Gümnaasiumi noormeestest koosnev võistkond „Öökullid“ oli kõikidel aladel võrdselt tugev ja tänu sellele pälvis ka võistluse üldvõidu- Eesti meistrikarika. Öökullidel õnnestus võita esikoht ainsal avaliku edetabeliga alal – robotimängus (kõikides teises valdkondades edetabelit ei avaldata ja see on teada vaid kohtunikele/hindajatele). Meeskonna tugevusest annab aimu fakt, et ülemaailmsele innovatsioonikonkursile projektide valdkonnas (kuhu iga riik saab esitada vaid ühe projekti) esitati korraldajate poolt just Öökullide väljapakutud probleem ja innovaatiline lahendus.

Eesti meistrikarikaga kaasnes ka meeskonnale sihtstipendium esindamaks Eestit 22.-25. mail toimvatel lahtistel Euroopa meistrivõistlustel Türgis.

 


Tähistame emakeeleaastat

Emakeelepäeva ettevõtmised gümnaasiumile algasid „Tõe ja õiguse“ ühiskülastusega. 10.ab klass kontrollis oma praktilist keeleoskust ja kirjutas 14.märtsil Vikerradio e-etteütlust. 12.klassile jääb selle aasta emakeelepäeva meenutama eesti keele proovieksam.


15.märtsil oli gümnasistide külaliseks Emakeele Seltsi teadussekretär Killu Mei. Räägiti eesti keele arengust, võõrmõjudest, igapäevakeelest, korrektsest kirjaoskusest ja keelealase teabe otsimisest. Tutvustati selle aasta Keeleteo auhinna saanud uut ÕS-i ja mõni nädal tagasi avatud Keeleveebi.


Emakeelepäeva jätkuks on vendade Liivide luulekonkursi klassivoorud 18.-22.märtsini .Juhan ja Jakob Liivi loomingule pühendatad etluskonkursi koolivoorud on 26. ja 27.märtsil.


Põhikooli emakeelepäev

Emakeelepäev tõi õpilastele ühistegemisi nii eesti keeles, kirjanduses, kunstiõpetuses, ajaloos, muusikas kui ka vene keeles.


13.märtsil toimus kaks keelehommikut. Meenutati Kristjan Jaak Petrsoni nii luulesõnas kui videote vahendusel. Muusikalise etteaste tegid 11. klassi tütarlapsed. Ürituse põhiosaks oli meeleolukas ja õpetlik interaktiivne keelemäng. Küsimusi oli nii grammatikast, kirjandusest kui tõlkelaenude kohta. 7.-8.klass proovis jõudu selle aasta eurolaulu eesti keele tõlkimises.


5.-6. klassidest oli võidukas 6.b klassi võistkond, kuhu kuulusid Lisett Laitamm, Sander Erik Loodsalu, Emma Rodin, Sigrid Anton ja Magnus Loss.
7.-8.klassidest oldi kõige nutikamad 7.b klassi esindajad Adrian Abner, Morris Nordmann, Sander Oese, Hans Duubas ja Rebecca Tõkmann.
Tänukirjadega tunnustati õigekirjavõistluse tublimaid. 5-6.klass kirjutas etteütluse eesti keeles. 7.-8. klassides hinnati õigekirjaoskust vene keeles.
Kaunite eestikeelsete sõnumitega rahvuslikud kunstitööd virgutavad hindama ja hoidma oma emakeelt.
Ilusat emakeeleaastat meile kõigile!

 

 


Head tulemused rahvastepallis

7.märtsil toimusid Narvas 3.klasside vabatiiklikud piirkonnafinaalvõistlused rahvastepallis. Meie kooli esindas poiste võistkond. Narva piirkonnas võistlesid koolid Harjumaalt, Ida - Virumaalt, Lääne - Virumaalt, Tallinnast. Kokku oli vabariiklikel võistlustel 10 poiste võistkonda. Kristiine Gümnaasiumi 3.klasside poisid saavutasid kõrge 2.koha!


Võistkonda kuulusid: Rasmuus Siiro 3a; Arto Lepamets 3b; Mattias Eriksson 3c; Anders Raestik 3c; Ralf Jorro 3d; Timmo Heering 3d; Rico Väin 3d; Martin Keelmann 3d.

 

 


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.