EST ENG RUS

Uudised/Teated



Kultuuriõhtu

Kolmapäeval, 30. jaanuaril kell 16.00 on Tallinna Kristiine Gümnaasiumi aulas kultuuriõhtu. Huvilistele esinevad kooliteater, kammerkoor ning räppmuusikat viljelevad Holger Rannus ning Kristjan Põder. 

TKG kooliteater näitab publikule novembrikuus Betti Alveri luulepäevadel menukalt esietendunud luulelavastust „Luigelaul“. TKG kooliteatri gümnaasiumiosas on hetkel kuus 11. a klassi  õpilast, kes on üheskoos lavastustes osalenud ning festivalidel esinenud alates 2011. aastast. „Luigelaulu“ stsenaariumi aluseks on Toomas Liivi viis luuletust kogust „Achtung“. Eelmise aasta novembrikuus esinesime Betti Alveri luulepäevadel „Tähetund“, kus trupp sai eripreemia „Ühtse ja üksteist toetava ansamblimängu eest“ ning Laura Liisa Lemetsar valiti festivali parimaks naisnäitlejaks. Hetkel valmistab kooliteater ette uuslavastust, mis põhineb Peter Handke näitemängul „Kaspar“ ning esietendub 12. märtsil. 

Kammerkoor laulab juhendaja Kai Rei sõnul kolm isamaalist laulu, mis on välja valitud õpilaste endi poolt. Õpetaja sõnutsi tuleb tore esinemine, kus erinevad kunstistiilid saavad sõbralikult kokku. Juhendaja märgib, et kõik laululapsed on positiivsed ning on valmis eesmärkide nimele kõvasti pingutama. Kai Rei on kammerkoori juhendanud kaheksa aastat.  Lisaks kooli sündmustele on esinetud kõikidel laulupidudel on korraldatut laulupäevi ning laululaagreid.  Üleeelmisest  aastast on  kammerkoor esimese kategooria koor.

Õhtu lõpetavad mõnusat keldrilist räppmuusikat viljelevad Holger Rannus ning Kristjan Põder.  Holger Rannuse sõnul pakutakse publikule südamega tehtud sõnumiga muusikat.


Õppetöö korraldus külma ilmaga

Seadusandlikult reguleerib õhutemperatuuri mõju koolide töökorraldusele sotsiaalministri määrus „Tervisekaitsenõuded kooli päevakavale ja õppekorraldusele“ (https://www.riigiteataja.ee/akt/13351102), mille paragrahv 9 ütleb: „Õppetunnid jäetakse ära õpperuumis, kus õhutemperatuur on vähem kui 19°C ja võimla õhutemperatuur on vähem kui 18°C."

Õppetegevuse korraldamisel arvestatakse välisõhu temperatuuri ja tuule kiiruse koosmõjust sõltuvat tuule-külma indeksit ning organismile tegelikult toimivat välisõhu temperatuuri.

Õppetunnid võib ära jätta, kui sõit kooli ja tagasi ei ole korraldatud ja tegelikult toimiv välisõhu temperatuur on:
1) miinus 20 ?C ja madalam 1.–6. klassis;
2) miinus 25 ?C ja madalam 7.–9. klassis. 

Madalast välisõhu temperatuurist hoolimata kooli tulnud õpilastele korraldatakse kojusaatmise võimaluseni erinevaid tegevusi.

Kehalise kasvatuse tunde võib läbi viia õues:
1) 1.–6. klassi õpilastele tegelikult toimival välisõhu temperatuuril kuni miinus 10°C;
2) 7.–12. klassi õpilastele tegelikult toimival välisõhu temperatuuril kuni miinus 15°C;
3) mõõduka tuule korral tuulekiirusel kuni 8 m/s.

Tegelikult toimivat välisõhu temperatuuri hinnatakse Eesti meteoroloogia ja hüdroloogiainstituudi veebilehel avaldatud igapäevaste ilmavaatluste andmete ja Terviseameti veebilehel avaldatud tuule-külma indeksi tabeli alusel.


Küberkiusamise alane uurimistöö küsimustik

Olen Tallinna Kristiine Gümnaasiumi 12a klassi õpilane ning viin läbi küsitlust seoses küberkiusamisega, mida käsitlen oma uurimistöös. Loodan, et leiate aega vastamiseks.

Küsitluse asub alloleval lingil:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEJuSFdEUnRlcDZGMEI2U2lPZFN5dmc6MQ

Ette tänades

Eneli Kalvik


MUUDATUS 1-3 klasside robootikaringi toimumiseajas

Seoses õpilase ja lapsevanemate tungiva sooviga muutub 1-3 klassi õpilaste robootikaringi aeg.

Uueks ajaks saab teisipäev kell 14.50-16.30 klassis 116, füüsika (robootikaring toimus ka esimesel poolaastal samal ajal ja samas kohas.)


TÄHELEPANU: Tunniplaani muudatus

 

Alates III õppeveerandist kehtib uus tunniplaan. Tunniplaaniga saab tutvuda aadressil: www.kristiine.edu.ee/tunniplaan

 


Tulevased sündmused:



______________________________
16.05 Perepäev
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid Fientast
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Войти

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.