EST ENG RUS

 


     


Suurepärane saavutus!

10. klassi õpilane Aleksander Jänes saavutas ajaloo-olümpiaadi Tallinna piirkonnavoorus II koha ( Eesti ajalugu), jäädes võitjale alla 1 punktiga.
Vabariiklik lõppvoor toimub Tartus 31. märtsil.


Rahvastepallis kolmandad

 

 

Kristiine Linnaosa ja Põhja-Tallinna Linnaosa koolide 3.klasside rahvastepallivõistlustel saavutas meie kooli võistkond kolmanda koha.

Kooli esindasid: Loore Lisete Aas 3a, Amanda Rahuoja 3a, Marleen Hulkko 3a, Mark Hendrik Kukk 3a, Joanna Loss 3b, Emma Arumägi 3a, Aleksander Kamarik 3b, Gregor Järvala 3b, Grete Mia Kopli 3c, Andri Vichterstein 3c, Karl Johannes Talts 3d, Virgo-Eric Pärn 3d

 


5.-6. klasside minikonverents «Meie inimesed»

5.-6.klasside minikonverents keskendus meie kooliga seotud inimestele. Kõik õpilased tegid eelnevalt miniuurimused vilistlasest, lapsevanemast, õpetajast või mõnest koolitöötajast.Parimad esitasid oma töid sünnipäevakonverentsil.

Avaettekanne oli luuletajast Ellen Niidust, kes on meie kooli hümni sõnade autor. Adrian Abneri ettekannet ilmestas katkend Ellen Niidu sõnadele loodud lastelaulust «Rongisõit».Värvikate piltidega jäi meelde ettekanne meie kooli käsitööõpetajast Riina Neemelast, kehalise kasvatuse õpetajast ja kiirkäijast Margus Luigest, legendaarsest kirjandusõpejast Helmi Kellest.Väga ilmeka esinemisega paistis silma Raul Korolev ettekanne huvijuhist Mart Usinast.Hea sõnaga olid oma kooliaastaid meenutanud uurimustes mitmed vilistlased ja lapsevanemad.Esinemised lõpetas ülevaade koolihümni viisi autorist Olav Ehalast. 5.klassid olid ka ära õppinud Olav Ehala «Lustilise lumelaulu».

Gümnasistide poolt tervitas konverentsi 11.klassi õpilane Grete Parve oma venna ja meie kooli vilistlase 8.klassis kirjutatud koolilluuletusega.

Direktor Tiina Pall soovis konverentsitraditsioonile pikka iga ja avaldas lootust, et nii mõnigi tänane esineja aastate pärast samasse koooli oma koolimuljeid tuleb jagama.


Sigmar Kams
11.ab

 


3.-4. klasside minikonverents „Eestimaa loodus”

Teisipäeval, 13. veebruaril tähistas Tallinna Kristiine Gümnaasium oma 99.sünnipäeva kolmeosalise minikonverentsiga ’’Meie Eesti’’.

3.-4. klasside alateemaks oli ’’Eestimaa loodus’’. Õpilased tutvustasid mitmeid Eesti looduskaitsealasid, rabasid, soid, rahvusparke. Kirjeldati vabas looduses elavaid loomi ja ka koduloomi. Kusjuures võis endale tuntud loomade kohta teada saada fakte, mida varem ei teadnud. Hästi toodi välja jääaja mõju Eesti maastiku kujunemisele. Tutvustati Eesti suurimaid ja sügavaimad järvesid. Saime teada, et Peipsi järv kuulub oma pindala poolest Euroopa TOP5 hulka .

Külalisesinejana astus üles keskkonnaekspert ja loodusfotograaf Olavi Hiiemäe. Olavi Hiiemäe andis hariva ja meelelahutusliku ülevaate sellest, kuidas metsas käituda, eriti kui oled loodusfotograaf ja üritad ka ohtlikematele loomadele ligi pääseda. Külaline esitles enda jäädvustatud häid pilte ja iga pildiga oli tal rääkida oma lugu. Ta kõneles metsa ilust ja võlust ning rõhutas, et kui oled kannatlik, näitab mets sulle kõike. Samas tutvustas ta ka ohte, mis metsas võivad valitseda, ja rääkis oma kogemuse põhjal, kuidas ohu korral tegutseda.

Oli äärmiselt huvitav konverents, mis avardas silmaringi ja saadud teadmised on kindlasti abiks 15.veebruaril toimuval viktoriinil.


Reti-Lis Sabalisk
11.ab


1.-2. klasside minikonverents „Minu kodu“

 

13. veebruaril tähistati Kristiine Gümnaasiumis kooli 99. sünnipäeva minikonverentsiga „Meie Eesti“.


Konverentsi esimeses osas „Minu kodu” esinesid 1.-2. klassi õpilased. Minikonverentsi avas direktor Tiina Pall, kes soovis pikka iga gümnasistide poolt pea kümme aastat tagasi algatatud konverentsitraditsioonile. Minikonverentside päev I ja II kooliastmele oli sel aastal esmakordne. 1-2. klassi õpilased tutvustasid oma ettekannetes ja esitlustes koduümbrust ja Kristiine linnaosa tähtsamaid paiku.Vahepaladeks loeti koduteemalist omaloomingut. Kõik õpilased said konverentsil esineja tähtsa rolliga suurepäraselt hakkama.


Külalisesineja olid lapsevanem Teet Allas, kes rääkis õpilastele oma kooliajast, spordi tähtsusest, käitumise põhitõdedest nii kodus kui koolis.
Niisugune kooli sünnipäev oli õpetlik ja pidulik.

Simona Juul
11.ab

 


Tulevased sündmused:



______________________________
16.05 Perepäev
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid Fientast
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.