EST ENG RUS

 


     


Meie õpilased osalesid Koidulauliku etluskonkursi Tallinna eelvoorus

28. novembril, toimus Eesti Lastekirjanduse Keskuses vabariikliku 5.-12.kl õpilaste Koidulauliku Etluskonkursi Tallinna eelvoor. Žürii koosseisus: lastekirjanik Liis Sein, lastekirjanik ja ajakirja „Hea laps“ peatoimetaja Kätlin Vainola ning vabakutseline kirjanik, toimetaja, stsenarist ja eesti keele õpetaja Jaak Urmet, valisid välja põhikooli ja gümnaasiumi parimad Lydia Koidula ja Kersti Merilaasi loomingu etlejad. Meie kooli õpilased Elisabeth Allas 9. klassist ja Kareem Rohula 12. klassist valiti võistluse laureaatideks. Elisabethi ja Kareemi juhendajad on Helmi Kelle ning Marika Ritso.

Palju õnne võitjatele ning suur tänu juhendajatele!
 


Politsei jagas õpilastele helkureid

Täna hommikul tervitasid õpilasi kooliuksel politseinikud, kes kontrollisid helkurite olemasolu. Kui keegi oli selle tähtsa pisiasja unustanud, siis andis politsei uue helkuri. 

Suur tänu koostöö eest Politsei- ja Piirivalveamet ning Kristiine Linnaosa valitsus


Konrad Mägi maalidel põhinev näitus

Idee, maalida 8. klassiga just Konrad Mägi maale, tuli augusti lõpus toimunud Mikkeli muuseumis korraldatud näitusest „Konrad Mägi. Seninägemata maalid.” Konrad Mägi (1878-1925) oli üks esimesi Eesti ja Põhjamaade modernistlikke maalikunstnikke. Konrad Mägi pealkirjata maal müüdi Rootsis 2021 aastal 238 000 euroga ja teos „Roma“ 303 000 euroga. Hindadele lisandusid veel oksjonitasud. Seni oli Eesti kalleimalt müüdud maal Johann Köleri „Tatarlanna Mšatka mõisa aias“, mis läks 2008. aastal kaubaks 172 561 euroga. Kunstnik ei jätnud endast maha eriti palju selgitusi, mistõttu jääb osa tema loomingu mõistatusest tõenäoliselt igaveseks lahti muukimata. Seda saab korvata Mäe loomingut tundma õppides, sügavuti uurides ja tõlgendades. Loodan, et meie näitus ärgitabki seda mõistatust lahendama. Muidugi peegeldab Mäe looming ka aega, millal ta tegutses. Tema looming seostub sümbolismiga, aga minu arusaama järgi ei ole küsimus kindla stiili järgimises, kuigi ta oli teadlik oma aja kunstivooludest ja nende rikkalikest sümbolistlikest elementidest. Mäe loomingus on pigem tegu elu mõistatuslikkusega. Värvid. Konrad Mäe värvikäsitlus innustab. Tema looming on erakordne. Tal ei olnud konkreetseid eeskujusid, aga sellegipoolest õnnestus tal ümber mõtestada mitmeid aspekte, mis on Põhjamaade kunstis üpris levinud. Kuigi Mäe maalid sarnanevad üsna palju Põhjamaade kunstnike töödega, pärineb tema värvigamma pigem Lõuna-Euroopa kunstist. Ta on kombineerinud toone vabalt ja ootamatult. Selline äärmuslik värvikäsitlus ja eri kunstivoolude ühendamine köitsidki vaatajate tähelepanu. Seda kõike silmas pidades, oleme 8ndate klassidega loonud justkui väikese värvipaleti, kus leidub rikkalikult jõulueelset salapära.

Head kunstielamust! 8A • 8B • 8C • 8D

Juhendaja Epp Korp * kunstiõpetaja


Algklasside mardi- ja kadripäeva karneval

15. novembril oli meie koolimajas väga palju mardi- ja kadrisante, kes kõik olid teel karnevalile. Kutsusime algklasside mardid ja kadrid kokku, et hoida au sees Eesti vanarahva kombeid ja traditsioone. Karnevali korraldasid 2. klassid, kes küsisid mõistatusi, jagasid vanarahva tarkust ning tutvustasid mardi- ja kadripäeva ajalugu. Terve päeva oli aulas kuulda santimist ja lustimist.

Aitäh, õpetaja Helen, et õpetasid lastele vahva laulumängu.

Aitäh huvijuht Tuulile, et aitasid karnevali korraldada.

2. klassid ja kadriemad Mare, Kadri ja Karmen


Koidulauliku valgel koolivoor

15. novembril toimus etluskonkursi "Koidulauliku valgel" koolivoor.
Klassivoorude 5.-7. klasside parimad etlejad esitasid Koidula luuletusi. Vanem kooliaste luges Kersti Merilaasi loomingut.
Täname kõiki esinejaid luuleelamuste eest. Hoiame pöialt õpilastele, kes esindavad meie kooli konkursi Tallinna
linnavoorus
Robert Pinding 5.a
Elisabeth Allas 9.b
Grace Hunt 9.c
Kareem Rohula 12.klassist


Tulevased sündmused:



______________________________
16.05 Perepäev
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid Fientast
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.