EST ENG RUS

Uudised/Teated



Lugemistund Sääse raamatukogus

18.märtsil oli 5.b klass külaliseks Sääse raamatukogus. Külastus oli tänuks eduka osalemise eest Tallinna Keskraamatukogu lugemisprogrammis. Meie kooli 5.b klass oli Sääse piirkonna aktiivseim lugeja nii võistulugemise esimeses voorus kui ka aasta kokkuvõttes.

Sääse raamatukogu juhataja Piret Heinsaar tutvustas eakohast uudiskirjandust, õpetas kasutama raamatukogu teabekataloogi ESTER, näitas, kuidas laenutada e-raamatuid.

Rühmatöös pidid õpilased ette valmistama raamatute tutvustused. Selleks tuli kasutada teoste sisukokkuvõtteid, autori teksti kui ka leida arvutist vastav treiler. Kõik rühmad said esitlustega hästi hakkama.

Saime kaasa lugemiseks soovitatud raamatute nimekirja ja lapsevanema nõusoleku ankeedi, mis tuleb igal õpilasel esitada enne raamatukogu lugejaks registreerimist.
Sääse raamatukogu ootab lugema kõiki meie kooli õpilasi.

 


Loovtööde näitus


Edukad lugemisprogrammis „Loeme valmis oma raamatu“

Meie kool I ja II kooliastme õpilased on aktiivsed osalejad Tallinna Keskraamatukogu ja koolide ühises lugemisprogrammis, mis võimaldab õpilasel vabalt valida tunnivälist lugemisvara ja oma arvamuse loetu kohta vormistada lugemislehel.

Täna said 7.b klassi õpilased tunnustuseks lugemisaktiivsuse eest võistulugemise programmi esimeses etapis Sääse raamatukogult rinnamärgid „Tubli lugeja!“

Jätkuvat lugemislusti kõigile!


Suurepärane esinemine algklasside teatrifestivalil KRÕF

Ülelinnaline koolirõõmu ja -õnne festival KRÕF tõi laupäeval,17. märtsil juba üheteistkümnendat korda kokku noored teatrihuvilised pealinna 1.-4. klassidest. Festivali korraldas Tallinna Ühisgümnaasium õpetaja Liivia Kiviti eestvedamisel.

Lühinäidendeid hindas asjatundlik žürii, kuhu kuulus ka festivali patroon filmioperaator ja -lavastaja Janno Põldma.

Lavale astus ligi 160 õpilast 11 koolist. Nende seas juba neljandat korda ka meie kooli 4.b klass. Sel aastal toodi lavale O. Lutsu „Nukitsamees“. Näidendi kohaldas ja seadis lavaküpseks õpetaja Mare Pukk.

Publik võttis etenduse hästi vastu ning žürii hindas meid kõrgelt: konkursilt toodi koju peapreemia. Lisatunnustused pälvisid:

4.B klass - aukiri suurepäraselt esitatud karakterite ja humoorika ning särava lavastuse eest;

Johann Marten Holst - aukiri parima poissosatäitja Kusti rolli eest;
Elisabeth Allas - eripreemia Iti rolli eest;
Mariette Koppel - eripreemia vanamoori rolli eest.

Täname kõiki väga tublisid näidendi tegelasi: Teele Leppmaa, Elisabeth Allas, Johann Marten Holst, Mariette Koppel, Karl Erik Rüütli, Uku Pettai, Oskar Greg Veski, Tauri Tammiku, Susanna Raud, Riko Magnus Pärn, Helin Olivia Ševtšenko, Mirtel Hinno, Hanna Reiljan, Kaylin Moller, Anni Kukk, Keeli Pant, Kirke Pettai, Susanna Liplik, Marek-Adrian Mäsak

Palju õnne, võrratud lapsed ja toetavad vanemad!

Kristiine Gümnaasiumi trupp sai õiguse esindada Tallinna Eesti Kooliteatrite riigifestivalil algklasside arvestuses 11.-12. mail 2018 Rõngus.

Etenduse salvestust saab vaadata siit


Robootikameeskond Öökullid tõi koju kaks väärtuslikku karikat ja kutse Euroopa meistrivõistlustele

10-11 märtsil osalesid meie kooli robootikaringi „Öökullid“ liikmed Tondiraba jäähallis toimunud First Lego League Eesti finaalvõistlusel. Kahepäevasest võistlusest väljusid noorrobootikud kahe hinnalise karikaga – saavutati esikoht nii robotimängu kategoorias kui ka roboti mehhaanilise disaini kategoorias. Lisaks pälvisid Öökullid ka  kutse Eestit esindama 6-8. juunil toimuvatele Euroopa lahtistele meistrivõistlustele.

Selle aasta võistlusteemaks oli „Vee dünaamika“ ja sellest tulenevalt pidid ka meeskonnad leidma teemakohase kitsaskoha ning pakkuma omapoolse lahenduse probleemile. Öökullid keskendusid sellele, et palju vett läheb raisku, kuni oodatakse kraanist soovitud temperatuuriga vett. Seda peamiselt köögis, vannitoas ja dušši kasutades. Eriti aktuaalne on probleem gaasiboileriga majapidamistes. Lahendus oleks selline, et mittesoovitud külm vesi suunatakse kraanist klapiga kogumiskasti. Kui torustikust hakkab tulema vajaliku temperatuuriga vett, siis klapp sulgub ning vesi jõuab kraani. Kogumiskastist läheb vesi WC-poti loputuskasti. Veehulk, mis raisku läheb, sõltub torudest, boileri kaugusest jt teguritest.

Oma aastatega kogutud kogemus pandi maksma ka robotimängus, millest väljuti parimatena ning roboti diaini hinnanud kohtunikud ütlesid meeskonna roboti kohta alljärgnevat: Mul on hea meel kirjutada, et Teie ehitatud robot on mehhaanika meistriteos. Hoolikalt läbimõeldud detailide kasutus, mehhaaniliste sõlmede abil lahendatud uudsed võtted ja suur ristkasutus on teie roboti väga tugevaks küljeks. Programmeerimise sisukus, algoritmiline tase ja erinevate võimaluste rakendamine on professionaalsel tasemel. Kasutatakse pea kõiki erinevaid võimalusi, mida programeerimise keskkond pakub. Teie programmi iseloomustab süsteemsus, alamprogrammide kasutamine, muutujate rakendamine ning hea veaparandussüsteem. Missioonide lahendamise strateegia on väga selge ja üheselt mõistetav. Sisuliselt on missioonide blokid jagatud hästi ning nende sooritamise järjekord ja seotus väga hästi arusaadav. Dokumentatsioon, millest hindamisel lähtuda on eeskujulik ja suurepärane. Mootoritele lisaülekande loomine on innovaatiline. ehitusprotsess on väga hästi kirjeldatud ja hästi jälgitav. Seetõttu saab hindaja väga hea ülevaate protsessist.

Puudu ei tulnud meeskonnal ka entusiasmist ja sotsiaalsest suhtlemisest, sest heade toetajate abiga oli meeskonnal võimalus jagada kohaviibinutele nii heeliumiga täidetud õhupalle kui ka meeskonna logoga mütse. Lisaks jagati ka kõikidele soovijatele oma teadmisi/oskusi ja näpunäiteid hea ja töökindla roboti ehitamiseks. pealtavaatajate ning kaasvõistlejate Kaasaelamine ning ovatsioonid nii robotimängu voorudes kui ka autasustamisel olid kõrvulukustavad ning seeläbi võime julgelt väita, et robootikavaldkonnas teatakse nüüdseks väga hästi kes on ÖÖKULLID, kust nad tulevad ja milleks nad võimelised on! 

Palju Õnne Öökullid!!!


Tulevased sündmused:



______________________________
16.05 Perepäev
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid Fientast
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.