EST ENG RUS

 


     


Töökorraldus talvisel vaheajal

Talvisel koolivaheajal on koolimaja suletud 21.12.2018 kuni 07.01.2019.

Küsimuste korral palume ühendust võtta kristiine@kristiine.edu.ee või 6513 032


Öökullid võitsid ülebaltilise Minecrafti võistluse

(Kristiine gümnaasiumi direktor Tiina Pall, Haridus- ja Teadusministeeriumi esindaja Kristel Rillo, Öökullide pikaajaline juhendaja Lauri Vilibert , Microsoft Eesti juht Mart Mäe ja Vaata Maailma SA juhataja Kristi Kivilo õnnitlevad võidukat meeskonda)


Rahvusvahelise IT-hariduse nädala jooksul kutsuti kooliõpilasi kõigist Balti riikidest pöörama tähelepanu kohalikule kultuuripärandile ja ehitama selle elemente Minecrafti mängu virtuaalkeskkonda. Võistlus toimus 1.-8. detsembrini ja leidis aset juba viiendat korda.

Vanima vanusegrupi (15-18 aastased) võitis eelmisel aastal Baltikumi üldvõidu pälvinud meeskond Öökullid (meeskonda kuuluvad praegused ja endised Kristiine gümnaasiumi õpilased), kelle ehitatud Estonia teater pälvis selgi korral kõrgeima skoori ka Läti ja Leedu žüriidelt ning valiti Balti riikide parimaks tööks. Sel aastal püstitasid noored virtuaalkeskkonda muljetavaldavalt detailitäpse Estonia teatri. Ehitise muutis põnevaks Redstone programmeerimiskeele abil loodud valguslahendused, mida oli võimalik kontrollida suure saali valguspuldist. Samuti oli võimalik teatris vaadata lühikest etendust

“Loovus, koostööoskus, aja- ja tegevuste planeerimise oskus, probleemilahendusoskus, suhtlemisoskus... need on vaid esimesed pähe tulevad oskused, mis Minecrafti võistlusel osalejate tegevust kõrvalt jälgides täheldada võis. Kui lisada siia kultuuripädevus, mis võistluse seekordse teemaga väljakutseks seati, ja ka väga erinevate õppeainete teemad, näiteks keemilised elemendid ja nende kooslused, elektri juhtimine ja palju muudki, siis oli selle nädala jooksul võistlusel osalejatel õppimist või õpitu kasutamist väga palju,” kommenteeris võistlust Haridus- ja Teadusministeeriumi esindaja Kristel Rillo, kelle lapsed ka ise võistlusest osa võtsid. “Programmeerimist nähakse tihti kui väga keerulist tegevust, kuid Minecrafti mängides kirjutavad lapsed oma tegevuse lihtsustamiseks koodi ilma, et seda programmeerimiseks oskavad lugeda. Loodan, et Vaata Maailma SA ja algatust eest vedavad ettevõtted pakuvad sellist elamust lastele ka edaspidi,” lisas Rillo.

Vaata videot parimast Baltikumi ehitisest siit

 

 


Jõulukontsert


Perekondlik seiklusmäng

Neljapäeval, 29. novembril toimus Kristiine gümnaasiumis kooli juubelile pühendatud perekondlik seiklusmäng. Kümnest kontrollpunktist koosnenud seiklusraja läbis 28 võistkonda. Seiklejad panid ennast proovile eriilmeliste ülesannete lahendamisel. Osalejad võtsid mõõtu mälumängus, nuputamisülesannete lahendamises, erinevate pildimängude lahendamises, täpsusviskes ja muusikapalade tundmises.

Muhedas õhkkonnas kulgenud mängu võitis võistkond 21 (Silver, Karl Johannes, Markus Lennart, Mark Andreas, Raul, Lauri, Elina) , kes kogus 75 punkti. Seiklusmängul osales üle 200 isa, ema ja õpilase.

Seiklusmängu aitasid korraldada Kristiine gümnaasiumi õpetajad ning õpilased.

 


Toimus Koidulauliku konkursi koolivoor

20.novembril toimus Koidulauliku konkursi koolivoor, kus klasside parimad deklamaatorid esitasid Lydia Koidula ja Kristiina Ehini luulet.

Täname kõiki etlejaid luuleelamuse eest.

Soovime edu luulekonkursi Tallinna linnavoorus , mis toimub 29.novembril.

Nooremas vanuserühmas esindavad meie kooli

Elisabeth Allas 5.b ja Maribel Vääna 9.a klassist.

Gümnaasiumi au kaitsevad


Eva-Lotta Kutser 10. ja Oskar Kask 12.klassist.

 

 


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Войти

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.