EST ENG RUS

 


     


Tegus koostööpäev 25. jaanuaril

Koostööpäev möödus sel korral taaskord tegusalt:

Tööd alustas Rohelise kooli keskkonnatöörühm, mille koosseisu kuulub 28 koolipere liiget. Meie töötajate ja õpilaste suust kõlas hulk värseid ja taibukaid ideid linnumajadest, putukahotellidest, komposteerimiset, õpperajast ja paljust muustki. Esimesed sammud on rohelise lipu poole astutud. Rohelise kooli programmi ja Rohelise lipu kohta loe SIIT.

7.c ja 7.d klass osalesid  klassijuhatajate Marko Veinbergsi ja Liivia Enneveeriga fotojahil Kadriorus, et osaleda teema aasta fotokonkursidel. Tutvuti Poska, auvahtkonna ja russalkaga, üle aia kiigati Jaapani aeda ning jagati hulga teadmisi nii nahkhiirtest kui ka teistest pargi asukatest. Ka rannas sai käidud!

1.a ja 1.b võtsid klassijuhatajate Anne-Ly Sarapuu ja Ilotana Haaleni eestvedamisel osa projektist: ''Talvine loodus minu ümber'“

Gümnaasiumiõpilastel oli päev sportlik ja toimekas. Käidi rühmatreeningul, jääkeeglit mängimas kuulati loengut toitumisest, külastati “Õpi Tartus!“ konverentsi Kultuurikatlas ja täideti enda seatud õpieesmärke.

Õhus on kevade hõngu!

Tekst: Marko Veinbergs


A.H.Tammsaare 145. sünniaastapäev

30. jaanuaril täitub A. H. Tammsaare 145. sünniaastapäev. Sellest sündmusest inspireerituna valmisid 9. klasside õpilastel portreed ja illustratsioonid. Juhendaja õpetaja Epp Korp 


Katsetame erinevaid spordialasid

Kehalise kasvatuse tund ei pea sugugi toimuma ainult võimlas või staadionil. 9. klassid said katsetada lumelauaga sõitmist. Pildil 9. b õpilased uue põneva spordialaga tutvumas.


Digikoristusnädal

Eesti Rohelise kooli programm kutsub õppeasutusi osa võtma suurest Digikoristusnädalast 23.-29.01.2023!

Võtame ette enda seadmed koolis ja kodus ning korrastame digielu, kustutades infomüra ja ebavajalikud failid, mis kuhjudes digitaalseks prügiks muutuvad. Peale heateo keskkonnale, muudame digikoristades oma elu turvalisemaks, vähendame infomüra ja võidame edaspidi aega.

Aktiivset osalemist!


Ukraina tantsuga uude aastasse

Eelmise poolaasta viimasel koolipäeval osales 8.c klass VAT teatri haridusprogrammis. Toimus ukraina tantsu töötuba, mille viis läbi ukrainlannast pagulane Larysa Chernova. Endine baleriin ja repetiitor tutvustas ukraina rahvariideid, erinevaid tantsustiile, populaarsemaid tantse. Töötoa teises pooles saime proovida ukraina tantsude põhiliikumisi. Ukraina tantsude hoogne tempo ja suur füüsiline koormus aitavad paremini mõista selle rahvuse sitkust, vastupidavust ja võitlejahinge.

Haridusprogrammi tõlkis kooli psühholoog Ivan Prihhodko.

Klassijuhataja Piret Vahtra


Tulevased sündmused:



______________________________
16.05 Perepäev
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid Fientast
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.