EST ENG RUS

Uudised/Teated



Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud viktoriin

Täna said 9.-11. klassid näidata oma teadmisi Eesti ajaloost ning ühiskonnast. Igast klassist oli oodatud võistlema kaks võistkonda. Küsimused koostasid ajalooõpetajad Eha Hergauk ja Evelin Amor ning ühiskonna-alaste küsimustega panustas õpetaja Aileriin Lelov. Peaauhinnaks on tasuta sissepääs okupatsioonide ja vabaduse muuseumisse Vabamu. Viktoriin pakkus palju põnevust ning kindlasti saadi juurde nii mõnigi uus tarkus. Suur tänu osalejatele!


Tähistasime vastlapäeva

Täna toimus algklassidele vastlatrall, kus mängiti vahvaid mänge. 1. klasside õpilased said harjutada mattidel võimalikult pika liu laskmist, hoburakendiga sõitmist ning pehmete pallidega täpsuse viskamist. Suuremad õpilased harjutasid "sea karjast koju ajamist", hoburakendiga sõitmist ning rongis liikudes pidi läbima erinevaid punkte ning täitma ülesandeid. Söögivahetunnil maiustasime vastlakuklitega.

Toredat vastlapäeva kõigile!

 


Jätkame õpilaskonverentside traditsiooni

16.veebruaril toimus Eesti Vabariigi 105.aastapäevale ja  meie kooli 104.sünnipäevale pühendatud õpilaskonverents, millega jätkasime koroona aastatel katkenud pikaajalist konverentside traditsiooni.

9.ja 12.klasside õpilased tutvustasid eelmisel aastal tehtud sisukamaid loov- ja uurimistöid.

Põhjalik ja kultuurilist silmaringi avardav oli Oliver Kuuskemäe loovtöö norra mütoloogiast, Elerin Aavik andis atraktiivselt kujundatud ülevaate mesilastest ja mesindusest, Mariette Koppel ja Elisabeth Allas jagasid oma jäätise valmistamise kogemust. Erakordselt mahukat loovtööd mootorratta restaureerimise teekonnast esitles Eva Marta Ojamäe.

Abiturientide uurimistöödes analüüsiti õpilaste esmaabi valmidust (Nataly Rammo), teadlikkust seadusandlusest( Laura Taklaja), tervislikku toitumist (Karl-Andro Lai). Kuulajaid üllatas Holger Jürjo eksperiment lühikeses ajavahemikus iseseisvalt  ära õppida nii saksa kui hispaania keel. Emotsionaalse ja pildirikka ettekande aegumatu „Kevade“ filmi valmimisest tegi Eliis Ränisoo.

Konverentsi II osas tutvustas oma elu ja muusikuteed Ruslan Trochynskyi.

Täname esinejaid, juhendajaid ja konverentsi moderaatoreid Kareem Rohulat ja Eliis Ränisood.

Konverents kinnitas president Toomas-Hendrik Ilvese mõtet: „Iga koolipäev võiks olla ka palgapäev, mil hoiuarve täieneb uute teadmistega.“ Loodame, et konverentsipäevalt sai iga õpilane kaasa mõne uue mõtte, teadmise või idee tuleviku tarbeks.

Tekst: Piret Vahtra

Konverentsi peakorraldajad: Piret Vahtra, Marika Ritso

Pildid: Marko Veinbergs


Prügi sorteerimist õpetas Prügihunt

Sõbrapäeval külastas 1.-3. klasse Prügihunt. Prügihunt õpetas erinevaid materjale ja prügi sorteerima. Hunt rääkis, kuidas sortiteeritud prügi taaskasutatakse. Lapsed said palju mängida ja võistelda. Aitäh, hea sõber Prügihunt, et sõbrapäeval meile külla tulid! Saime kõik palju uusi teadmisi ning rohkelt selgitusi. Asume nüüd usinasti teadmisi kinnistama meile kingitud töövihikutes.


Tähistasime kooli sünnipäeva

Kooli sünnipäeva tähistamiseks toimus suur tordivõistlus. Järgmisel päeval toimus auhinnatseremoonia. Auväärse žürii otsus oli järgmine:

I koht - 3.C klass

II koht - 8.B klass

III koht - 2.B klass

Nutika lahendusega tort - 5.D klass

Originaalse teostusega tort - 2.C klass

Originaalse ideega tort - 5.A klass

Parima teostusega tort - 9.C klass

Parim soolane tort - õppejuht Anu Rannus

Parim magusa maitsega tort - 9.A klass

Palju õnne võitjatele!

Sünnipäevalaulu laulu laulsime seekord kõik koos õues.

Oli tore ja meeolukas päev!

Pildid: Marko Veinbergs, Tuuli Särekanno


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.