EST ENG RUS

 


     


Vendade Liivide etluskonkursi edukas koolivoor

Vendade Liivide etluskonkursi koolivoor oli rõõmustav nii esinejatele kui kuulajatele. Klasside parimad etlejad olid valinud Juhan Liivi preemiaga auhinnatud autorite loomingust väga sügava sisuga luuletused. Etlemismeisterlikkuse kasv oli vanuse kasvades silmaga märgatav. Oli tublisid esmakordseid üllatajaid ja meisterlikke kordusesinejaid.

7.-8. klassidest tõstis žürii esile Kaarel Kaukveri ja Georg Tolli 8.a, Marii Maide 8.c ja Agnes Teppo 7.c klassist. Tunnustussõnad kuulusid Sarah Rohulale 8.d ja Reti Juusile 7.b klassist.

9.-12.klassist tunnustati Sander Erik Loodsalu 10.ab, Hanna Reiljanit 9.b ja Daniil Kalvet 12.ab klassist.

Tallinna linnavoorus 3.aprillil esindavad meie kooli koolivooru võitjad:

Roosi Terese Hindreks 9.c

Grace Hunt 9.c

Oliver Kuuskemäe 9.c

Hanna Reiljan 9.b

Tunnustame kõikide etlejate panust anda endast parim.

Tekst: Piret Vahtra


Playbox

22. märtsil toimus koolis Playbox. Kokku osales 7 esinejate gruppi. Tore oli näha, et etteasted olid läbi mõeldud ning suurepäraselt ette kantud. Võitjaks osutus 9. c klassi tüdrukute grupp, kes esitasid humoorikalt E.K.R.E laulu. 

Suur tänu kõigile osalejatele!


Teatrikuul teatrisse

Teatrikuud tähistasid 8.klassid ühiskülastusega Noorsooteatrisse. Koostööpäeval, 17.märtsil vaatasime etendust „Miks me varastasime auto“, mis rääkis inimlikkusest, siirusest ja tunnete haprusest. Lavastuse jätkuks on teatriarvustuse kirjutamine kirjanduse tunnis.

Õpetajaid tänas VAT teater koostöö eest koolituse ja etendusega „Agnes, kroonikud ja psühhokroonikud“. Erivajadustega inimeste teema juhtis tähelepanu tänasele vaimse tervise olukorrale. Teater oli avanud ka pihiboxi ehk anonüümse mikrofoni, kus õpetajad said avaldada oma soove ja ettepanekuid teatritegijatele.

Koolitusel osalesid õpetajad Marika Ritso ja Piret Vahtra.


Luulepäev luuletuste ja luuletajatega

Rahvusvahelisel luulepäeval, 21.märtsil kohtusid meie kooli õpilased ja õpetaja Piret Vahtra Tallinna Keskraamatukogus noorte luuletajatega. 8.a ja 8.c klassi külaliseks oli noor poeet Reijo Roos, kes kõneles luuletamise isiklikust ja ühiskondlikust väljundist, tutvustas oma loometeed ja luges tekstinäiteid avaldatud loomingust.

9.c ja 9.d klass kohtus eelmise aasta Juhan Liivi luulepreemia laureaadi ja ajakirja Värske Rõhk toimetaja Mirjam Parvega. Teemaks luule sõnavara leidmine omakeelses ja tõlkeluules. Tutvustati loomehuviliste õpilaste võimalusi saada asjatundlikku tagasisidet oma luulekatsetustele ja jõuda trükiste veergudele. Osalejad said kingituseks ajakirja Värske Rõhk viimase numbri.

Kõik 7.-12.klassid tähistavad luulepäeva vendade Liivide etluskonkursi klassivoorudega 20.-22. märtsini. 23.märtsil toimub etluskonkursi koolivoor.

Tekst: õpetaja Piret Vahtra


Lauatennises 2. koht

Reti Juus ja Erik Nüüd esindasid meie kooli Tallinna koolide lauatennise võistlusel 8. märtsil. Mõlemad saavutasid kõrge 2. koha. Palju õnne!


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.