EST ENG RUS

 


     


Eesti kirjanduse pidunädal

Eesti kirjanduse päev tõi meie kooli lisaks pidulikule aktusele ka õppekäike ja ainevõistlusi.

Õpetajate Ritso ja Vahtra juhendamisel osalesid 7a, 7.b, 7.c ja 8.c klass vabariiklikul omaloominguvõistlusel „Meie maa“. Ette antud juhendi järgi pidi luuletuse esimene rida sisaldama Eesti kuulsuse nime. Humoorikaid pilapilte sõnastati Ott Tänaku, Martin Järveoja, Mailis Repsi, Kelly Sildaru, Jüri Ratase, Ott Sepa, Karmen Kassi ja teiste tuntud inimeste kohta. Õpilastele oli teema huvipakkuv ja koolivoorust  saadeti 30.jaanuaril edasi ligi paarkümmend tööd. 31.jaanuaril toimus Moodle´i keskkonnas eesti keele olümpiaadi linnavoor, kus näitasid oma teadmisi eesti keeles ja kirjanduses koolivooru parimad ainetundjad Grete Mia Kopli, Inessa Toom, Iiris Tark, Mariette Koppel, Helerin Tuula.

A.H.Tammsaare on öelnud, et mõtlema ei pea kirjutaja, vaid lugeja. Õpilaste kirjandusliku silmaringi avardamiseks ja  lugemishuvi ärgitamiseks viis õpetaja Ritso eesti kirjanduse päeval Tallinna Keskraamatukokku infotundi 7.a ja 7.b klassi. Teadliku lugeja kasvatamisele aitab kaasa ka kooli raamatukogu näitus A.H.Tammsaare elust ja loomingust.

1.veebruaril olid etlusvõistluse Tallinna linnavoorus edukad Helmi Kelle käe all lihvi saanud etlejad Elisabeth Allas ja Roosi Terese Hindreks, kes pärjati laureaaditiitliga.

Palju õnne, Roosi Terese Hindreks!

Õpetaja Piret Vahtra


Loovprojekt "Koolihoov"

Mõte sellest, et meie kooli kooliõu võiks olla hoopis teistsugune, on olnud ju mõttes paljudel meist.
Seoses loovprojektide konkursiga said 5.b klassi õpilased oma mõtted paberile panna. Õpilaste ülesandeks oli paberile kujundada just selline kooliõu, nagu nad ise seda sooviksid näha. Ära olid märgitud ajaveetmiskohad, kus lihtsalt istuda ja olla. Populaarseks osutusid ka õuesõppeklassid ning ka taimede kasvatamiseks lausa kasvuhoone ja peenramaa. Samuti oli õpilaste jaoks tähtis prügikogumise teema. Ära olid märgitud ka ujula ja uisutamiseks liuväli. Kuidas see täpselt välja näeks, ega seda ei osatudki alati põhjendada. Aga me ju võime ometigi suurelt unistada. Õpilaste mõtted olid igaljuhul väga toredad.
 
Tekst: Anne-Ly Sarapuu


Teatevõistluste väljakutse

Meie koolis filmiti EKSL võistluse "Tähelepanu, start Terminal!" teatevõistlused ehk Terminal Challenge. Kaasa tegid meie kooli 5. klassi õpilased. Tallinna Kristiine Gümnaasium kutsub koole üle Eesti sooritama koolides teatevõistlusi, neid filmima ning esitama uus väljakutseid teistele koolidele.
Väljakutse organiseeris meie kehalise kasvatuse õpetaja Raina Luhakooder
 
NB! Videot saab vaadata meie kooli Facebooki lehel


Loengud e-sigarettidest

Jaanuaris ja veebruaris käivad Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õenduse õppekava tudengid 5.-11.klassile pidamas õpilastele loenguid e-sigarettide teemal. Nad räägivad, milliseid kahjulikke aineid need sisaldavad, kuidas veipimine mõjub tervisele ja välimusele, enimlevinud müütidest e-sigarettide kohta, passiivsest suitsetamisest, sõltuvusest, enesekehtestamisest, et õpilased julgeksid öelda "ei" ja paljust muust. Loeng lõppeb lõbusa Kahootiga.

Loenguid koordineerib õpetaja Ruth Lauer


Eesti kirjanduse päev ja A.H.Tammsaare 145

Täna on eesti kirjanduse päev ja meie armastatud kirjaniku A.H.Tammsaare sünniaastapäev. Tähistasime seda väärika aktusega aulas. Õpetaja Helmi Kelle juhendamisel esinesid andekad noored luule-, proosa- ning muusikapaladega. Lisaks olid ainekabinettides väljapanekud eesti suurkirjaniku elust ja loomingust.

Suur tänu õpetaja Helmi Kelle, Piret Vahtra ning raamatukogutöötaja Kaire Kott!


Tulevased sündmused:



______________________________
16.05 Perepäev
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid Fientast
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.