EST ENG RUS

Uudised/Teated



Erasmus+ projekt "All we need is a new sy(STEM)" kohtumine Itaalias

Tallinna Kristiine Gümnaasiumi 10.klasside õpilased koos õpetajate Käthliin Järve ja Lauri Vilibertiga osalesid Erasmus+ projekti "All we need is a new sy(STEM) " raames kohtumisel Itaalias.

Projekti toimumise vältel külastatakse kõikide partnerriikide koole ning seekord oli jõudnud järg Itaalia kätte. Selle kohtumise põhiteemaks oli 3D printimine.

Koolinädala jooksul toimus õpilaste jaoks õppetegevus Abruzzo regioonis Avezzano linnas. Kohtumise jooksul tutvuti projektiparteri kooli, õppekorralduse ning kultuuriga. Õpilased said nädala lõpuks endale ise kujundatud ja 3D printeriga valmistatud võtmehoidjad.

Õppereisi jooksul külastasime mitmeid erinevaid ja tuntud vaatamisväärsuseid näiteks iidset Itaalia linna mille nimeks oli „Alba Fucens“. Viimasel päeval tutvustati meile Rooma linna koos oma kõige tuntumate vaatamisväärsustega – Colosseum, Pantheon, Trevi Purskkaev ja Hispaania trepid.

Täname Itaalia koolipere, et tutvustasid meile Itaalia kultuuri ja vaatamisväärsuseid ning et saime selle õppereisi jooksul meeldejäävaid mälestusi!


Tähistasime teatrikuud

Teatrikuul õppisid selgeks 2.b klassi õpilased Terje Homutov Giannikou raamatu „Õnnelooma seiklused“ põhjal valminud näidendi „Õnnelooma sünnipäev“. Selle etteastega läksid õpilased esindama meie kooli Koolirõõmu ja –õnne festivalil KRÕF. Eelnevalt esinesid väikesed näitlejad mitme etendusega ka kooliperele.

Festival toimus 1. aprillil Tallinna Ühisgümnaasiumis, mis toimus juba XV korda. Sellel aastal osales 13 kollektiivi ja laval said särada 229 õpilast. Meie kooli õpilased on esinenud sellel iga-aastasel üritusel aastast 2010.

Etendusi hindas žürii koosseisus festivali patroon Janno Põldma (filmioperaator ja –lavastaja), Are Uder (Eesti Noorsoo teatri näitleja), Maret Oomer (Teatripedagoog ja kooliteatrite festivali „Kooliteater“ looja ja algataja). 

Žürii andis meie õpilastele aukirjad, kus märgiti suurepärast esinemist ning kogu festivali huvitavamad kostüümid. Samuti tunnustati kõiki näidendi tegelasi oma suurepärase rolli esitamise eest. Meeleoluka muusikalise kujunduse eest tunnustati meie muusikaõpetajat Gert-Ott Kuldpärga.

Õpetaja Mare Pukk pälvis tunnustuse õpilaste suurepärase juhendamise eest Tallinna Haridusameti poolt.

Palju õnne juhendajale ja õpilastele!


Põnev märtsi viimane nädal

Märtsi viimasel nädalal toimus palju põnevaid sündmusi. Terve nädala vältel toimus stiilinädal, mille käigus sai end riietada näiteks multikategelaseks, mõne ameti esindajaks või demonstreerida oma hobisid. Stiilinädala viimase päeva stiiliks oli retrostiil ning vahetundides toimusid meeleolukad retrodiskod, kus DJ puldis oli muusikaõpetaja Gert-Ott Kuldpärg.

Algklassid meisterdasid Peetsusid ehk murupäid. Kodust toodi kaasa sukad-sokid, mis enam kasutust ei leia. Need täideti mulla-muruseemne seguga ning saepuruga. Esimesed hõredad juuksekiharad tärkavad kiirelt ning peagi on loodetavasti kõikidel Peetsudel peas uhked rohelised soengud. 

Suur tänu kõigile, kes üritustel aktiivselt osalesid!


Vendade Liivide etluskonkursi edukas koolivoor

Vendade Liivide etluskonkursi koolivoor oli rõõmustav nii esinejatele kui kuulajatele. Klasside parimad etlejad olid valinud Juhan Liivi preemiaga auhinnatud autorite loomingust väga sügava sisuga luuletused. Etlemismeisterlikkuse kasv oli vanuse kasvades silmaga märgatav. Oli tublisid esmakordseid üllatajaid ja meisterlikke kordusesinejaid.

7.-8. klassidest tõstis žürii esile Kaarel Kaukveri ja Georg Tolli 8.a, Marii Maide 8.c ja Agnes Teppo 7.c klassist. Tunnustussõnad kuulusid Sarah Rohulale 8.d ja Reti Juusile 7.b klassist.

9.-12.klassist tunnustati Sander Erik Loodsalu 10.ab, Hanna Reiljanit 9.b ja Daniil Kalvet 12.ab klassist.

Tallinna linnavoorus 3.aprillil esindavad meie kooli koolivooru võitjad:

Roosi Terese Hindreks 9.c

Grace Hunt 9.c

Oliver Kuuskemäe 9.c

Hanna Reiljan 9.b

Tunnustame kõikide etlejate panust anda endast parim.

Tekst: Piret Vahtra


Playbox

22. märtsil toimus koolis Playbox. Kokku osales 7 esinejate gruppi. Tore oli näha, et etteasted olid läbi mõeldud ning suurepäraselt ette kantud. Võitjaks osutus 9. c klassi tüdrukute grupp, kes esitasid humoorikalt E.K.R.E laulu. 

Suur tänu kõigile osalejatele!


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Logi sisse

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.