EST ENG RUS

 


     


Tähistasime luutsinapäeva

13. detsember on luutsinapäev. Põhjamaades tähistatakse seda jõuluaja algusena, kui aasta kõige pimedamal ajal toovad valgesse riietatud noored, käes küünlad ning ühel neiul peas küünlakroon taas valguse. Selle aasta sügisest on meie koolis võimalik õppida rootsi keelt ning luutsinapäeva tähistamine on üks osa õppest. 13. detsembri hommikul said luciapäeva rongkäigust osa 5. klassid ja neile esinesid 6. ja 10. klassi õpilased õpetaja Eva-Tiina Põlluste juhendamisel. Suur tänu ka huvijuht Tuuli Särekanno ning muusikaõpetaja Gert-Ott Kuldpärgi toetusele.

Eva-Tiina Põlluste


Jätkame jõulukaartide saatmise traditsiooni

Jõulud on maagiline aeg ja meie õpilased teevad seda veel maagilisemaks vahel ka ise. Tublid 3A, 4B, 4C, 5A ja 5B klassi õpilased osalesid eTwinningu projektis, mille raames tegid jõulukaarte Poola, Kreeka, Horvaatia ja Hispaania õpilaste jaoks.

Õpilased kirjutasid nii inglise keeles kui ka eesti keeles. Samuti tegi 5.A klass ka video, kus rääkisid Eesti jõulutraditsioonidest ja traditsioonilisest jõulutoidust.

Juba oleme saanud ka mõned vastused.

Loodame, et tulevikus tekib võimalus kohtuda teiste riikide õpilastega ka veebi teel.

Tänan kõiki, kes osales projektis!

Inglise keele õpetaja

Julia 

 


Liikumiskavade show

7. detsembrilt toimus taas pärast koroona-aastaid suurejooneline liikumiskavade konkurss. Seoses kooli 105. juubeliga oligi teemaks oma etteastega koolile õnne soovida. Oktoobrikuu viimastest päevadest alates harjutati oma tantse pea igas kooli nurgas. Lihviti samme ja valiti kostüüme.
Valminud etteasted olid tõeliselt uhked ja säravad. Võistlustules olid 7.-12. klassid. Tehti lahedaid trikke, lasti konfette ja näidati väga keerukaid tantsusamme. Saime näha tõelist rõõmu tantsijate silmades! Kõik klassid olid väga tublid ja esitasid toredad tantsukavad!
 
1. koht 12AB klass
2. koht 11AB
3. koht 8B
 
Palju õnne võitjatele! Kohtumiseni järgmisel aastal!


Rahatarkuse loeng 6. klassile

Juba teist aastat leiab meie kooli 6. klasside tunniplaanist sellise põneva õppeaine nagu RETK. See lühend on moodustatud järgmistest sõnadest nagu rahatarkus, ettevõtlikkus ja karjäär. Aasta jooksul läbivadki õpilased need 3 teemat. Rahatarkusele ongi pühendatud esimene poolaasta, järgmisel poolaastal pöörame tähelepanu sellele, kuidas olla ise julge ja ettevõtlik ning teeme esimese tutvuse sellega, mis valikud on ees ootamas pärast põhi- või gümnaasiumihariduse omandamist.  

22. novembril tuli rahatarkuse teemadel veel lisaks rääkima Reet Romet Mainori Kõrgkoolist. Õpilaste teadmised said rahatarkuse teemadel veidi proovile pandud ning lisaks uusi teadmisi jagatud. Lisaks said veel õpilased tutvuda erinevate rahatähtedega, uurida nende turvaelemente sinise valguse käes ning luubiga. Loeng oli põnev ning paljud õpilased said ka näidata oma häid teadmisi raha ja investeerimisteemadel. 

Aitäh Reet Romet meie kooli külastamast! 

RETK õpetaja Tuuli Särekanno


7. klassid käisid teatris

23. novembril läksid kõik 7. klasside õpilased ühiselt Noorsooteatrisse. Vaadati etendust "Kõik ägedad asjad". Nii mõnelgi õpilasel oli eelarvamus, et ilmselt tuleb järgnev tund veeta igavledes, kuid üllatuseks osutus etendus äärmiselt kaasahaaravaks ja emotsionaalseks. Laval oli üks näitleja, kes suutis nõudliku publiku täielikult kaasa haarata. Eriti tore oli, et mõningad osatäitjad valiti publiku hulgast ning väga olulist rolli peategelase isana sai mängida üks meie õpilastest. Tema esinemine oli julge ja meeldejääv. Samuti jagati enne etendust siltidel nö "ägedaid asju", mida õpilased etenduse ajal nimetada said.

Õpilastele ja õpetajatele etendus väga meeldis ning soovitame etendust julgelt teistelgi vaadata!


Tulevased sündmused:


14.03 Emakeelepäev
15.03 Maleturniir
27.03 Rahatarkuse päev
27.03 Playbox "Nostalgia"
______________________________
16.05 Perepäev
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Войти

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.