EST ENG RUS

Uudised/Teated



Ettelugemispäev

Aastaid on meie kooli traditsiooniks olnud ettelugemispäeva tähistamine. Seekord tähistasime seda neljapäeval, 21. oktoobril. Alati on olnud ettelugemispäeval oma teema. 

Algkassid pühendasid oma päeva ajakirja „Täheke“ juubelile. Iga klassi esindaja pidi ettelugema jutu ajakirjast „Täheke“. Külaliseks oli kutsutud ajakirja „Täheke“ peatoimetaja Ilona Martson, kes tutvustas ajakirja ja selle ajalugu. 

Tema andis ka õpilastele eripreemia, kelleks osutusid 3.a klassi õpilane Karoliina Grauberg ja 2.a klassi õpilane Birgit Pärtel. Žürii kuulutas välja kaks parimat ettelugejat. Parim tüdruk oli 4.b klassi õpilane Mia Sõlg ja parim poiss 2.a klassi õpilane Kristjan Mäetalu.

 

Kõik osavõtjad olid tublid ja parima selgitamine oli raske. Ettelugemispäeva korraldas algklassidele 1.b klassijuhataja Mare Pukk. 

Viiendad ja kuuendad klassid valmistasid ette dialoogid ja esitasid need kooli aulas teistele õpilastele. Žürii kuulutas välja parimad: 

1.koha sai 5.a klassi õpilaste esitatud dialoog „Õhupall“. Esitajad olid Karl Raadik, Kristo Toots, Karl Christofer Reinhold ja Philip Thribell. 

2.koha sai samuti 5.a klassi õpilaste esitatud dialoog „Dr. Varvas“. Esitajad olid Mirjam Toom, Greteliis Raud ja Carmen Tau. 

3.koha sai 5.b klassi õpilaste esitatud dialoog „Blondiinid“. Esitajad olid Lisanne Liplik, Alvija Tšetsojeva, Kätriin Loss ja Anett Saare. 

Žürii valis samuti välja kaks parimat dialoogi esitajat.

Parim tüdruk oli 5.a klassi õpilane Mirjam Toom ja parim poiss oli 6.b klassi õpilane Antonio Sebastian Kass.

Ettelugemispäeva korraldas viiendatele ja kuuendatele klassidele 6.a klassijuhataja Milli Kahre.

Aitäh kõigile, kes ettelugemispäevast osa võtsid!


"Vene jälg Eesti ajaloos. Plussid ja miinused"

Meie kooli 11A ja 12a klassi õpilased osalevad Vene Kultuuri Rahvaülikooli Kodurahu projektis "Vene jälg Eesti ajaloos. Plussid ja miinused" 30.09-18.11.2010.

 

Loenguid peavad kultuuriteadlane Jüri Kuuskemaa ja professor Rein Veidemann. 

Ürituse korraldasid õpetajad malle Ling ja Yulia Plekhanova


VILISTLASED KÜLASTASID TAAS KOOLI

Kodanikupäeval külastas kooli meie endine õpilane Agu Uudelepp

2010.aasta novembris oli kodanikupäeva puhul abiturientide külaliseks endine õpilane Agu Uudelepp, kes lõpetas meie kooli 9.klassi 1989.aastal.

Ühiskonnateaduste doktor Agu Uudelepp töötab Tallinna Tehnikaülikooli õppejõuna ja suhtekorraldajana.12.klassidele rääkis esineja eestlaste mõtlemise stereotüüpidest ja kodanikuaktiivsusest .Õpilased said teada, miks ja kuidas osaleda valikute kaudu oma riigi arengus. Kohtumine oli õpetlik ja emotsionaaln. Ootame Agu Uudeleppa ka 2011.aasta õpilaskonverentsile. 

Vilistlane Timo Tarve külastas oma kodukooli 

Timo Tarve (lõpetas 1997) on töötanud ETV-s, praegu on Timo Kuku Raadio toimetaja. 10. klasside õpilastele toimus tõeline meediatund, kus nad said teada raadioajaloost üldse, proovisid diktsiooniharjutusi, tegid omavahel intervjuusid ja  kuulasid raadiotoimetaja töö rõõmudest. Teadmata ei jäänud ka toimetajatöö keerulised olukorrad.

Suured tänud Timo Tarvele sisutiheda ja loomingulise kohtumise eest!

  

VILISTLANE MARI PEETS KÜLASTAS TAAS KOOLI

 

Seoses projektiga „Tagasi kooli” andis 12b klassile tunni meie kooli vilistlane Mari Peets, neiupõlve nimega Mari Maasikas, kes lõpetas sel ajal veel Tallinna 4. keskkooli aastal 1987.

Pärast keskkooli lõpetamist asus Mari elama Ameerika Ühendriikidesse ligikaudu kümneks aastaks. Nüüdseks on ta tagasi kodumaal ja töötab Tallinna Tehnikaülikooli välissuhete osakonnas tudengivahetuse koordinaatorina. Olles ise kokku puutunud välismaal õppimisega, käis ta ka meile rääkimas võimalustest osaleda Euroopa suurimas tudengivahetuse programmis ERASMUS.

ERASMUS’e programmi eesmärk on parandada kõrghariduse kvaliteeti ja toetada kõrgkoolide ja ettevõtjate rahvusvahelist koostööd.

Täname omalt poolt vilistlast Mari Peetsi meeldiva ja teadmisi pakkuva tunni eest. Soovime vilistlasele kõike head edaspidiseks.

 

Projekt „Tagasi kooli“- Margarita Sokolova

Kolmapäeval, 20. oktoobril külastas meid projekti „Tagasi kooli“ raames 80. lennu lõpetanud Margarita Sokolova, kes informeeris õpilasi, kui vajalik on teada erinevaid keeli.

 

Margarita Sokolova eestvedamisel õppisid 12. klassi õpilased itaalia keelt. Lisaks sellele rääkis ta oma kogemusi Itaalias elamise plussidest ja miinustest. Vilistlane lisas lõbusaid seiku võõrsilt ning itaallaste-eestlaste suhetest. Õpilased täitsid ka töölehti tõlkimisülesannetega.

Praegu töötab Margarita Haabersti Vene Gümnaasiumis projektijuhina. Tema eesmärk on panna õpilasi mõistma, et keeli on vaja selleks, et tänapäeva maailmas edukalt hakkama saada Iga õpitud keel on võit iseenda üle.

 

Me oleme tänulikud õpetliku ning hariva tunni eest ning soovime jõudu ja jaksu Margarita Sokolova edaspidistesse tegemistesse!

 

„Tagasi kooli“ Marko Siller 

21. oktoobril kõneles meie kooli vilistlane Marko Siller edukuse teemal.

  

21. oktoobril kõneles meie kooli vilistlane Marko Siller edukuse teemal. Sissejuhatuseks rääkis Marko enese eduloost-aktiivsest tudengipõlvest, India välispraktikast, SINA mentorlusest ja tööst AIESECis. Kuulajatel paluti mõelda, mida ühiskond neilt ootab ja kuidas oleks võimalik teiste ootusi endale kasutoovalt täita. Kõneleja utsitas noori tegutsema. Tegema ka seda, mida teised keerukuse tõttu teha ei taha. Ta ei tõmmanud edukuse ja raha vahele võrdusmärki, pigem tähendas edukus tema jaoks vabadust. Inspireeriva kõnelejana oli Marko hallile koolipäevale kirkaks vahelduseks.


Õpetajate päev

Teisipäeval, 5.oktoobril tähistati Tallinna Kristiine Gümnaasiumis õpetajate päeva. Esimest kahte tundi andsid õpetajad oma klassidele ise, kuid järmisel kahel tunnil
pöörati koolis kõik pea peale. Abiturendid olid õpetajad ja õpetajad ise olid 8.õ klassi õpilased. Samal ajal kui uued õpetajad oma tarkust jagasid, toimus 8.õ klassi õpilastele loodusõpetuse tund ja meedia tund. Loodusõpetuse tunnis jagas oma teadmisi Aleksei Turovski ja meediaõppejõuks oli Maire Aunaste. Päeva lõpus toimus kooli aulas abiturentide korraldatud humoorikas kontsert, kus tunnustati meie kooli selle aasta parimaid töötajaid:

Aasta õpetaja 2010 - Reet Loit, Riina Neemela, Anne Lekko
Aasta õppija 2010 - Kristi Vahenurm
Mainekujundaja 2010 - Tallinna Kristiine Gümnaasiumi õpilasesindus
Parim projekt 2010 - Väitlusvõistlus, Maarja Tinn
Lemmikõpetaja  2010 - Lauri Vilibert, Natalja Sinjukina
Parim töötaja 2010 - Silva Visso

Lisaks: Õpilaste poolt äramärgitud lemmikõpetajad: Margus Luik, Anu Reha,
Maarja Tinn, Priit Ahte, Janno Puks, Helmi Kelle, Eha Hergauk


Tallinna Kristiine Gümnaasiumis esines Eesti tipp-pianist Marko Martin.

30. septembril 2010 Rahvusvahelisele Muusikapäevale pühendatud kontserdil Tallinna Kristiine Gümnaasiumis esines Eesti tipp-pianist Marko Martin.

10.-12. klasside õpilased said tema repertuaarist kuulata Beethoveni, Schuberti, Chopini, Liszti ja Skrjabini loomingut. 

Kuulama pani seda kaunist muusikat imetlusväärne esitus ja hea repertuaari valik.

 

Täname kontsertorganisatsiooni „Noored talendid“


Tulevased sündmused:


16.05 Perepäev
21.-23.05 Klasside pildistamine
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
29.05 Loov- ja uurimistööde kaitsmine
31.05 1.-4. ja 6. klassidel TORE mängude päev; Ülejäänud klassidel (v.a lõpuklassid) liikumispäev
03.-04.06 Algklasside robootikapäevad
06.06 Algklasside seiklusmäng
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid müügil Fientas
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Login

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.