EST ENG RUS

 


     


Koolirõõmu- ja õnne festival 2024

6. aprillil 2024 toimus Tallinna Ühisgümnaasiumis (TÜG) pealinna algklasside õpilaste lühinäidendite XVI Kooli Rõõmu ja Õnne festival „KRÕF“, kus esines 7 kollektiivi. Festivali näitetruppe paremusjärjestusse ei panda. Aukirjade ja maiustustega tunnustatakse kõiki kollektiive ja tuuakse välja nende tugevad küljed. Etendusi hindas žürii koosseisus Aime Niidas, Helen Rekkor ja Karl Sakrits.

Peapreemia sai Tallinna Ühisgümnaasiumi 4. klasside näitering oluliste teemade mõtestamise ja lavalise kohalolu eest etenduses „Sinine planeet“, juhendaja: Kristiina Oomer.

Näitlejapreemiad said

  • Iti Mari Uiboupin ja Armanda Olvik (Tallinna Kristiine Gümnaasium) etenduses
    “12 kuud“ söakate peretütarde rolli eest

Eripreemia ja aukiri

  • Tallinna Kristiine Gümnaasiumi 3.klass – väljendusrikaste rollide ja
    kaasahaarava ansamblimängu etenduses „12 kuud“

Kõiki juhendajaid tänati selle imelise ja rõõmurohke päeva eest.

Esinemisi laval oli rõõm vaadata, kuidas lapsed nautisid oma rolle, mis panid nende silmad särama.

Juhendaja: Mare Pukk

 


Näitus "Rändaja" Kullo Lastegaleriis

Oleme rõõmsad, et meid on kutsutud koos teiste koolidega ühisnäitusele vanalinna galeriisse.

Väljapanek koosneb meie koolli, VHK, PMK, Püha Johannese Kooli ja Kohila Mõisakooli õpilaste kunsti ja käsitöö tundides ja huviringides valminud looming. 
Meie koolist on esindatud kunstiring ja 9. klass.
Olete palutud vaatama ja osa saama!

Galerii on avatud E-R 10.00-18.00 Kuninga 6. 
Näitus on üleval 12.aprillini kuni 16.00.
 
Juhendajad: Epp Korp, Riina Neemela


Robootikameeskonna edukas osalemine FIRST LEGO League finaalis

30.-31. märtsil toimus Elva spordihoones FIRST LEGO League 2023/24 hooaja finaalvõistlus, kus osales ka meie kooli robootikameeskond ÖÖKULLID. Kahe pika päeva jooksul võisteldi robotimängus, tutvustati kohtunikele innovatsiooniprojekti ja tehti koostööd mitmete teise meeskondadega. Kaasahaaravas robotimängus selgus parim tulemus alles kolmandas ehk otsustavas voorus ning sellest väljusid Öökullid parimatena, seega pälvisid nad kõrgeima skooriga robotimängu võidu. Meeskonda kuulusid: Sten Tammemäe, Marek Mäetalu, Oskar Sikk, Oskar Liivsoo, Oskar Tiffin, Kaarel Veesaar, Martin Kusman, Chanuth Senal Randilu Dissanayake, Joonatan Jung, Märten Jürgenson. 

Meeskonda Juhendab Lauri Vilibert.
 
Meeskonna tegemiste kohta saad vaadata lisainfot aadressilt www.fll.ee
 


Playbox

27. märtsil sai toimuma meie kooli teine Playbox. Seekordse ürituse teemaks oli "nostalgia". Näha ja kuulda sai vanu, tuntud hitte värvikates esitustes. Kõige populaarsemkas nostalgiliseks artistiks oli seekord ABBA, keda kasutati lausa kolmes etteastes. Üllatusesinejaks olid seekord ka õpetajad, kes esitasid ABBA pala "Waterloo". Žürii oli seekord muljetavaldav. Külaliseks žüriis oli Zoja Mellov, kes on muuhulgas lõpetanud Tallinna Koreograafiakooli ning Lavakunstikateedri ning külla tuli ka eelmise aasta võitjate grupp. Samuti veel ka Koit Tantsukooli esindaja ning meie kooli õppejuht Tiina Kerem ja õpetajad. I koha auhinna pani välja Kooker minipannkookide kohvik ning Fc Flora. Toetas Pagaripoisid. Suur tänu õpilasesindusele, kes valmistasid ja panid üles lavadekoratsioonid! Samuti olid nad abiks žüriisse külalise ning sponsori leidmisel. Suur tänu kõikidele osalejatele ja sponsoritele!

I koht - 4.b klass, Karavan "Pärlipüüdja"

II koht - õpilasesindus, Kihnu Virve "Merepidu"

III koht - 4.c klass Ice cream "Helista mulle mobiilile"


Märts on rahatarkuse kuu

Märts on rahatarkuse kuu, seega rääkisime ka meie sel kuul rohkem rahast. 6. klassidel on juba teist aastat võimalus õppida veidi põhjalikumalt rahatarkust RETKe tunnis. Kuid huvilisi on palju ka muudes klassides ning seega pühendasimegi mõned klassijuhatajatunnid just sellele teemale. Arutlesime, mis on rahatarkus ja kuidas tagada endale tulevikus paremad materiaalsed võimalused. Mängisime Cashy rahamängu, kus saab harjutada igapäevaeluga seotud otsuste langetamist ning katsetada erinevaid investeerimise võimalusi. Mäng annab kogemuse, mis võimalusi annab investeerimine ning mis võib juhtuda, kui liiga julgelt riske võtta.

27. märtsil külastas kooli Ott Raidla, kes töötab Nasdaq Tallinnas ehk Tallinna börsil kommunikatsiooni- ja turundusjuhina. 8, 10 ja 11. klasside õpilased said kuulata põnevat loengut investeerimisvõimalustest ning börsi tööpõhimõtetest. Pärast loengut soovisid mitmed õpilased veel eraldi oma küsimusi küsida, millele Ott Raidla lahkelt vastas. Suur tänu meie kooli külastamast!

Rahatarkuse õpetaja Tuuli Särekanno

 


Tulevased sündmused:



______________________________
16.05 Perepäev
27.05 9. klasside lõpukell
28.05 12. klasside lõpukell
08.06 Kooliaasta lõpuaktused
(v.a. 9. ja 12. klassid)
Kell 11.00 1.-4. klasside aktus
Kell 12.00 5.-8, 10.-11. klasside aktus

08.06 Vilistlaste kokkutulek - piletid Fientast
16.00 avatakse uksed
16.30 juubelipingi avamine
17.00 kontsert
19.00-23.00 Risto Paiste bänd, oksjon/üllatused

19.06 Põhikooli lõpuaktused kell 12.00
Gümnaasiumi lõpuaktus 16.00

Rohkem infot: huvitegevus -> sündmuste kalender



Login

Tunniplaan 

  

Klõpsa Padleti ikoonil ja

vaata näiteid IKT

kasutamisest koolitundides

 

"Aktiivne ja turvaline koolipäev"

 

 

Erasmus+ projektid

Kaasava hariduse põhimõtete rakendamise toetamine Tallinna koolides

Rohelise kooli programm on ülemaailmne ja selles osaleb ligi 60000 õppeasutust rohkem kui 72 maalt. Täpsemalt saab uurida FEE Eco-Schools Global kodulehelt. Programmi tegevusi koordineerib Eestis Tartu loodusmaja, liitunud õppeasutuste ja programmi kohta saab täpsemalt lugeda siit. Programm toob keskkonnahoidliku mõtteviisi õppeasutuse tegemistesse süsteemselt ja terviklikult, aidates lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Meie õppeasutus liitus programmiga aastal 2023.